Laura Codruța Kovesi, prima reacție în scandalul cu Tudorel Toader

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a oferit o primă reacție în scandalul cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Aceasta spune că nu a mai discutat cu ministrul Justiției din luna septembrie.

”Acest dosar a fost controlat atât intern, în cadrul DNA, a fost controlat și de către Inspecția Judiciară, inclusiv cu ocazia controlului care s-a făcut în vară din perspectiva aptitudinilor manageriale, control care în urma analizării în CSM a dus la concluzia că managamentul este unul bun și performant. Noi am și sesizat, în momentul în care am constatat că procurorul de caz a început urmărirea penală pentru anumite persoane, deși a avut aviz de începere a urmăririi penale, a început urmărirea penală după ce s-au prescris faptele. Am sesizat Inspecția Judiciară. Acestea sunt pârghiile pe care un procuror șef le are la îndemână. Eu ca șef al DNA nu pot să cercetez disciplinar colegii și să îi sancționez. Singurul lucru pe care îl pot face este să sesizez Inspecția Judiciară. În acest caz a fost ceva mai mult, am sesizat Inspecția Judiciară, am informat procurorul general care la rândul dumnealui a sesizat și dânsul Inspecția Judiciară, ca amândoi să primim un răspuns. În ceea ce privește ministrul Justiției, nu am avut niciun fel de discuție, nu știu ce informații a avut la bază, nu mi-a cerut niciun fel de relații cu privire la această situație.”, a spus Kovesi la Realitatea TV.

Șefa DNA a continuat: ”Un șef de parchet nu poate să fie demis sau să își dea demisia pentru că, în activitatea investigației, procurorii ajung la concluzia că o soluție într-un dosar trebuie să fie clasarea.”

Laura Codruța Kovesi a refuzat să comenteze afirmațiile lui Tudorel Toader, spunând că ”nu știu ce informații și criterii a avut dumnealui atunci când a făcut aceste afirmații”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel