Codruța Kovesi, discurs despre anticorupție în Parlamentul European

Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, se află la Bruxelles unde va ține un discurs pe tema anticorupției. 

Şefa DNA este invitată să ţină un discurs pe tema anticorupţiei în Parlamentul European, la Bruxelles, informează Antena 3.

Prezența șefei DNA la Bruxelles s-ar putea să nu fie întâmplătoare, în contextul în care Parlamentul European a aprobat, la începutul lunii octombrie,  înființarea Parchetului European, o structură care va avea în componență câte un procuror din fiecare țară membră.

În acest sens, mai este de un vot în Consiliul European în maxim 20 de zile, iar după ce va fi făcut public anunțul în Gazeta Uniunii Europene, noua instituție va fi construită și i se vor definitiva atribuțiile.

În România s-a speculat faptul  că procurorul ce va fi trimis de țara noastră va fi Laura Codruța Kovesi.

[citeste si]

16 state membre au notificat instituțiile cu privire la intenția lor de a lansa o cooperare consolidată pentru instituirea unui parchet european (EPPO). Parchetul European va fi responsabil de investigarea, urmărirea penală și aducerea în fața justiției a autorilor infracțiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii.

Scrisoarea de notificare primită astăzi are 16 semnatari: Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Germania, Grecia, Spania, Finlanda, Franța, Lituania, Luxemburg, Portugalia, România, Slovenia și Slovacia.

Parchetul European va fi un organ al Uniunii, dotat cu o structură descentralizată, care va avea ca obiectiv integrarea autorităților naționale de respectare a aplicării legii. Un procuror european va fi șeful Parchetului European și fiecare membru participant va fi reprezentat cu un procuror.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel