EXCLUSIV  Codrin Ștefănescu: Ponta nu a fost exclus din PSD. O aburește!

Codrin Ștefănescu a explicat pentru DCNews care este situația lui Victor Ponta în PSD. Secretarul general adjunct al social-democraților a mai ridicat o întrebare-cheie pentru fostul premier.

Victor Ponta a calificat drept ”prostii” declarațiile Ecaterinei Andronescu, citate de DCNews sâmbătă seara. Andronescu a spus la Antena 3 că excluderea lui Vicctor Ponta nu este formalizată, decizia urmând a fi luată în cadrul Biroului Permanent de luni, 24 iulie. Ponta a susținut, în fața lui Răzvan Dumitrescu, la emisiunea Subiectiv, că este deja exclus,  deci BPN nu are ce să-i mai facă.

”Victor Ponta nu a fost exclus din partid, a declarat Codrin Ștefănescu, pentru DCNews. Ponta s-a autoexlcus când a acceptat numirea în cabinetul fantomă al pucistului Grindeanu. Comitetul Executiv a hotărât, după ce toți miniștrii noștri și-au dat demisia, minus Jianu, că automat își va pierde calitatea de membru PSD oricine face parte din guvernul său. Ori, a doua zi, Ponta a acceptat numirea în funcția de secretar general, cu rang de ministru în guvernul Grindeanu, punându-se singur în afara partidului. Formal, decizia CEx nu a fost finalizată. Trebuie ca Secretarul General să trimită decizia către organizația Gorj, din care Ponta face parte. Această procedură va fi îndeplinită, probabil, mâine, după BPN”, a explicat Ștefănescu.

La această întrebare nu a răspuns


”Am auzit că Victor Ponta spune că în conducerea PSD sunt foști membri ai PD sau PRM. Este corect. PSD este primul partid de mase din România și a atras valori din tot spectrul politic de stânga. Dar mai bine ar spune Ponta cine sunt cei vin din sistem în PSD, nu de la alte partide. Personal Ponta a scris că un vicepreședinte PSD este acoperit. După aceasta, a refuzat cu obstinație să spună cine sunt infiltrații, cine sunt oamenii sistemului. Nu vrea să-i deconspire. L-au întrebat toți moderatorii, la orice interviu e întrebat, dar niciodată nu răspunde. O aburește! Să spună, de pildă, și de relațiile lui cu dna Kovesi, de întâlnirile din vie, că nu erau publice, ca adeziunile la un partid. A trebuit să vină Udrea să ne spună de relațiile lui Ponta cu sistemul. În anii în care noi, veniții de la PD sau PRM, ne luptam cu sistemul lui Băsescu, aveam pierderi mari, cu colegi arestați, cu verdicte aranjate, cu familii anchetate, cu dosare cusute cu ață fosforescentă, liderul nostru avea întâlniri cu Băsescu sau cu oamenii lui în locuri bizare”, a spus Ștefănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel