COD ROŞU de INUNDAŢII

Hidrologii au emis, sâmbătă, o  atenționare COD ROŞU de inundații, valabil de sâmbătă de la ora 18:20 până duminică, la ora 06:00, pe râurile din judeţele Bacău şi Vaslui.

COD ROŞU de INUNDAŢII - valabil  până duminică, ora 06:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Tutova – bazin hidrografic amonte Ac. Cuibul Vulturilor (judeţele Bacău şi Vaslui). Fenomenele se pot produce cu intensitate mai mare în bazinul hidrografic superior al râului Tutova, în amonte de S.H. Rădeni.

COD PORTOCALIU de INUNDAŢII - valabil  până duminică, ora 12:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (pentru bazinele hidrografice aferente judeţelor: Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Vrancea).

Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), între orele 16:15 și 00:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale, creșteri importante de debite și de niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Putna — bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județul Vrancea), Trotuș — bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Bacău, Neamț, Harghita și Covasna) și afluenții mici ai Siretului din județele Bacău și Vrancea.

Specialiștii precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Putna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel