Cod ROȘU de inundații în județele Timiș și Arad. Persoane evacuate de pompieri

Inundatii. Foto cu caracter ilustrativ
Inundatii. Foto cu caracter ilustrativ

Hidrologii au emis un nou Cod RUȘU de inundații, de data aceasta pentru județele Timiș și Arad. 

Autoritățile din județele Timiș și Arad sunt în alertă după ce hidrologii au emis o nouă avertizare de tip Cod ROȘU de inundații pe râul Bega. Avertizarea este valabilă până mâine dimineață la ora 09:00. 

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării viituriilor formate anterior, a fost actualizată informarea hidrologică anterioară. 

Astfel că s-a instituit alertă de Cod Roșu pe râurile din bazinele hidrografice: Bega – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău, Bega – sector aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău (sector îndiguit), județele: Timiș și Arad.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Miniș și Chizdia, precum și în zonele de confluență ale afluenților de pe sectorul vizat cu râul Bega.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice specialiștii vor reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

În localitatea Ohaba Lungă, 17 case au fost lovite de viitură, iar localnicii au fost evacuați cu bărcile pompierilor, susține România TV. În localitatea Lăpușnic o mașină a fost luate de ape, iar pompierii au intervenit pentru salvarea persoanelor din autoturism. 

Conform MAI, în ultimele ore, în județele Bacău și Timiș au fost transmise două mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel