COD PORTOCALIU  Cod portocaliu de inundații. Avertizarea INHGA: Care sunt zonele afectate

Inundatii. Foto cu caracter ilustrativ
Inundatii. Foto cu caracter ilustrativ

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, sâmbătă, o avertizare cod portocaliu de inundaţii valabilă pe râuri din nouă judeţe, până luni. Râuri din alte județe se află sub avertizare cod galben.

Hidrologii anunță că începând de sâmbătă de la ora 13:00 până luni la ora 14:00 pe râuri din Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Neamţ, Bacău și Vrancea este cod portocaliu de inundaţii.

De asemenea, sub cod portocaliu sunt și râuri din Constanţa şi Tulcea, începând de sâmbătă de la ora 16:00 până duminică la ora 12:00.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalele sâmbătă ora 17:00 – duminică ora 6:00, respectiv duminică ora 17:00 – luni ora 6:00 pe unele râuri din judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacӑu şi Galaţi.

Totodată, de sâmbătă ora 13:00 până luni ora 24:00, este cod galben de inundații pe râuri din Maramureş, Bistriţa Năsăud, Harghita, Mureş, Alba, Sibiu, Hunedoara, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Vrancea, Neamţ, Bacău, Suceava, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel