Cod Penal. Păle, deputat PSD, s-a răzgândit: își retrage semnătura

Scutaru Cristina / 28 dec 2017 / 16:09

Mai mulți parlamentari au depus, în 18 decembrie, noi proiecte controversate de modificare a Codului Penal. Acum, un deputat PSD, Dănuț Păle, s-a răzgândit, și își retrage semnătura.

"Cu privire la cosemnarea propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală doresc să vă aduc la cunoștință că voi iniția demersurile pentru retragerea semnăturii mele de pe acest document.

Această decizie vine în urma unei analize mai obiective și amănunțite a faptului că deja în Parlamentul României există un proiect foarte amplu de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, proiect dezbătut de specialiști din domeniu care sunt convins că își vor da silința ca la capătul discuțiilor să avem două coduri foarte bune, aplicabile și conforme cu exigențele Uniunii Europene.

Astfel, pentru a nu aglomera procesul legislativ cu un proiect care s-ar suprapune unuia aflat deja în circuitul parlamentar, consider oportună retragerea semnăturii mele de pe propunerea legislativă mai sus menționată", a zis Dănuț Păle, deputat PSD.