Cod GALBEN de vânt și ceață în 11 județe

cod galben dc
cod galben dc

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod Galben de vânt puternic pentru opt judeţe din Moldova şi Transilvania şi de ceaţă şi vizibilitate redusă pentru trei judeţe din Transilvania, valabile în următoarele ore. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:00, în mai multe localităţi din judeţele Cluj, Sălaj şi Satu Mare se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor depăşi în zonele joase 55-60 km/h, iar la altitudini de peste 1.400 de metri vor ajunge la 70-80 km/h şi, izolat, la 100 km/h. În zona montană înaltă din judeţele atenţionate va fi şi ninsoare viscolită, determinând local scăderea vizibilităţii. 

De asemenea, până la ora 11:00, în judeţele Iaşi, Botoşani şi Suceava se vor semnala intensificări locale ale vântului, ce vor atinge şi depăşi la rafală 55 - 60 km/h, izolat 70 km/h, iar pe creste 80 - 90 km/h. Şi zonele joase ale judeţelor Bihor şi Arad se află, până la ora 9:00, sub o atenţionare similară de vânt puternic. 

ANM a mai emis vineri dimineaţa şi o atenţionare de ceaţă, valabilă până la ora 10:00, pentru mai multe localităţi din judeţele Cluj, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud. În aceste zone, ceaţa va determina scăderea vizibilităţii, local, sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. 

Atenţionările de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel