COD GALBEN de ploi și vânt puternic. Va ploua într-o zi cât într-o lună

Administrația Națională de Meterologie a emis o avertizare de COD GALBEN de vânt puternic și ploi însemnate cantitativ, valabil pentru jumătate din țară. În plus, a mai emis și un cod galben de ceață. 

În intervalul 16 octombrie, ora 14:00- 17 octombrie, ora 12:00, este în vigoare un cod galben de vânt intens și ploi însemnate cantitativ. ANM precizează că în intervalul menţionat ploile se vor extinde în cea mai mare parte a ţării. În Crişana, Banat, Oltenia, sud-vestul şi sudul Transilvaniei, iar seara şi noaptea şi în cea mai mare parte a Munteniei vor cădea cantităţi însemnate de apă, care vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50 l/mp. Vântul se va intensifica treptat îndeosebi în vestul, în sudul ţării şi la munte, zone unde va atinge la rafală 50 km/h, iar pe arii restrânse 70 km/h.

În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În plus, ANM a emis și cod galben de ceață pentru intervalul 08:00 și 10:00, valabil în zonele joase din județul Covasna, unde se vor semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel