Cod Fiscal. Dan Niță, primar Miroslava, sesizare la Avocatul Poporului

Primarul comunei Miroslava, Dan Niţă, a declarat, marţi, că va sesiza Avocatul Poporului pentru a afla dacă OUG de modificare a Codului Fiscal a respectat Constituţia României. 

Liberalul Dan Niţă a susţinut că această ordonanţă de urgenţă va aduce pierderi de aproximativ 1,5 milioane de lei localităţii în care este primar, comuna Miroslava fiind una dintre cele mai mari şi mai bogate din judeţ. 

"Această sumă, pentru o comună, chiar şi Miroslava, reprezintă 18% din bugetul propriu. Nu cred că este o măsură binevenită atât pentru Miroslava, cât şi pentru celelalte comune. Noi o să atacăm în instanţă OUG, o să apelăm la Avocatul Poporului pentru a lua o măsură în această direcţie. Probabil, în viitorul apropiat, se vor îndrepta şi vor lua alte măsuri fiscale", a declarat primarul Dan Niţă.

Trebuie să reducem

Edilul a afirmat, totodată, că, deşi şi-a făcut o strategie de dezvoltare pentru perioada 2016 -2020, nu o mai poate aplica din cauza schimbării legislaţiei. 

"Trebuie să reducem efectivele. Populaţia creşte în comuna Miroslava de la o zi la alta. Aparatul administrativ este deja prea mic pentru a oferi serviciile corespunzătoare cetăţenilor. Vrem să creăm locuri de muncă. Am înfiinţat un parc industrial la care guvernul nu ne-a ajutat cu nimic. Noi creăm locuri de muncă, dorim să creăm locuri de muncă, dar ni se pun beţe-n roate periodic. Cred eu că nu ni s-a pus numai piedică, practic am fost strangulaţi complet. Vrem să vedem dacă OUG publicată în Monitorul Oficial a respectat legislaţia românească, Constituţia României", a declarat Dan Niţă. 

Discuție cu alți primari

Acesta a spus, de asemenea, că va discuta şi cu alţi primari de comune privind adoptarea unei atitudini comune. 

"Timpul de la publicarea în Monitorul Oficial a fost destul de scurt. Unii primari au înţeles că au fost dezavantajaţi, alţii nu au înţeles ce se va întâmpla în viitor. Eu o să port o discuţie cu o parte din primari să vedem care este atitudinea lor sau ce atitudine vom adopta împreună", a spus primarul Dan Niţă. 

În cursul dimineţii, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat că va apela la Avocatul Poporului, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul Justiţiei, Procurorul General al României să intervină pe lângă Curtea Constituţională, în vederea unui aviz de neconstituţionalitate privind reforma fiscală, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel