Cod Administrativ. Marcel Ciolacu a făcut precizări

Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea Codului Administrativ s-a întrunit joi, 3 mai 2018, într-o ședință ordinară de lucru.

În cadrul lucrărilor, au fost invitați să participe reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care au făcut o prezentare generală asupra principalelor noutăți pe care unificarea legislației le va aduce în ceea ce privește administrația publică locală și centrală, funcția publică, instituția prefectului sau proprietatea publică și privată.

De asemenea, la ședință a participat și profesorul univ. dr. Pavel Năstase, președintele Institutului Național de Administrație, care a transmis membrilor Comisiei speciale disponibilitatea de a lucra împreună astfel încât viitorul Cod Administrativ să sprijine în mod real institutul în ceea ce privește organizarea cursurilor de formare profesională pentru funcționarii publici de carieră.

În final, plenul Comisiei speciale a hotărât ca săptămâna următoare să fie invitați reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și ai Asociației Municipiilor din România (AMR), pentru a-și exprima opiniile cu privire la viitorul proiect de unificare a legislației în domeniul administrației publice.

Mesajul lui Ciolacu

Marcel Ciolacu, preşedinte al Comisiei speciale comune pentru elaborarea Codului administrativ, a transmis un mesaj vizavi de acest subiect.

"Astăzi la Comisia specială pentru Codul Administrativ i-am avut ca invitați pe reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care au făcut o prezentare generală a principalelor noutăți pe care unificarea legislației le va aduce în ceea ce privește administrația publică locală și centrală, funcția publică, instituția prefectului sau proprietatea publică și privată.

Săptămâna viitoare vom asculta opiniile reprezentanților Uniunii Naționale a Consiliilor Județene și ai Asociației Municipiilor din România, deoarece ne dorim ca viitorul act normativ să reflecte cât mai bine realitățile și nevoile concrete din administrația publică", a zis Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel