Coaliţia PSD-ALDE. Toma Petcu: Guvernul trebuie să schimbe foaia

Toma Petcu
Toma Petcu

Fostul ministru al Energiei, deputatul Toma Petcu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că este un lucru bun ca guvernarea PSD - ALDE să continue, dar că este nevoie de o nouă viziune, potrivit Agerpres. 


"Dacă ne uităm pe cifre şi la ceea ce s-a întâmplat la alegerile europarlamentare, cu toţii putem să spunem că au fost alegerile, poate cele mai neanticipate de niciun partid politic, vorbeam şi cu cei de la USR şi nici ei nu au anticipat ceea ce s-a întâmplat duminică. Motivele sunt multiple şi ar trebui analizate de către fiecare partid în parte şi discutate mai puţin în presă pentru că pleacă de la modul în care fiecare partid s-a prezentat în ultima perioadă. Din punctul meu de vedere, PSD şi ALDE au demonstrat că au o majoritate lejeră în Parlament la alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor şi au arătat că suntem pregătiţi să mergem mai departe, dar schimbând puţin foaia de parcurs în relaţia cu PSD şi modul în care vrem să guvernăm împreună. Poate pentru oportunism politic, corect sau normal ar fi fost să ieşim de la guvernare, dar pentru a fi consecvenţi mi se pare normal să continuăm această guvernare, dar cu altă foaie de parcurs şi alte teme", a declarat Toma Petcu. 

Tema justiţiei, în planul doi 

Deputatul ALDE a mai declarat şi că discuţiile pe tema justiţiei ar trebui să cadă în planul secund, dar şi că Guvernul Dăncilă ar trebui să se îndrepte spre economie, sănătate şi învăţământ. 

"ALDE îşi asumă şi rezultatul votului la referendum indiferent de opţiunea partidului de a vota sau nu referendumul (...) Am observat o mare isterie şi euforie a celor în special din tabăra PNL pentru rezultatul obţinut, îi felicit dar le spun că a te bucura de un vot obţinut prin antivot nu dovedeşte că eşti matur politic. Coaliţia PSD-ALDE nu se va destrăma în judeţ şi la alegerile locale rezultatele vor fi mult mai bune în judeţ, dacă acum au fost de peste 50% atunci vor fi de 60%", a adăugat Toma Petcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel