Urmărește emisiunea live


CNSAS: Tarcea, numită fără adeverință. Lovitură pentru Iohannis, după refuzul pentru Adina Florea la DNA

Constantin Buchet, președintele Colegiului CNSAS, precizează că numirea Cristinei Tarcea s-a făcut fără adeverință de la CNSAS.

În contextul refuzului președintelui Iohannis de a o numi pe Adina Florea, invocând o colaborarea cu fosta Securitate, Constantin Buchet a precizat că documentele au fost trimise, menționând că în cazul Cristinei Tarcea, preşedintele instanţei supreme, numirea a fost făcută fără documentele de la CNSAS.

Vezi aici situația Adinei Florea, ce are două adeverințe din 2009 și din 2017 și răspunsul tuturor instituțiilor din 2018: Iohannis, refuz Adina Florea - DNA. Buchet, CNSAS: Nu eram nebun să... Poate lucrurile acestea deranjează!

„Verificările la doamna Tarcea sunt în curs. Și acolo, dacă nu greșesc, sunt cereri din corespondența cu doamna secretar al CSM din 2016. (...) Sunt în verificări. La ora respectivă, acum câțiva ani, din câte rețin, are o decizie din 2001 la cererea Ministerului Justiției. Practic s-a purtat această corespondență la nivelul anului 2016 cu CSM-ul. S-a solicitat traseul profesional. CSM a transmis că dosarul profesional este confidențial. Acum la cererea presei am reînceput verificările pentru a da un răspuns concret în temeiul legii”.

Adeverința Cristinei Tarcea, din 2001, când CNSAS nu avea acces la toată arhiva

Întrebat dacă în 2016 CNSAS nu a eliberat o adeverință pentru CSM în vederea numirii de către președintele României a doamnei Tarcea, Constantin Buchet a precizat: „Atunci nu”.

Adeverința Cristinei Tarcea datează din 2001 când CNSAS nu a avut acces la toată arhiva care a fost transferată abia în 2006-2007 la CSAT. Astfel că avizul din 2001 trebuie reconfirmat.

Cine nu a răspuns cu privire la Tarcea

Răzvan Savaliuc, de la luju.ro, a avut o intervenție dură și l-a întrebat direct pe Constantin Buchet cine nu i-a răspuns cu privire la Cristina Tarcea, care este instituția care de doi ani nu a dat răspuns: ”Ați trimit adresele de când a venit cererea să fie verificată, că nu vă jucați. Aveți curajul și spuneți cine nu a dat răspunsul de doi ani și ceva dacă Tarcea a colaborat sau nu cu vreun serviciu? Spuneți, SRI-ul?”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel