CNP: Producția industrială a României ar putea creşte cu 7.6%

Industrie
Industrie

Producţia industrială ar putea fi cu 7,6% mai mare în acest an, comparativ cu 2016, fiind bazată pe cererea externă, se arată într-o publicaţie a Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP). 

'În anul 2017, faţă de anul precedent, se aşteaptă o evoluţie favorabilă pentru toţi indicatorii din industrie, şi anume: producţia industrială se estimează că se va majora cu 7,6%, pe baza cererii pe piaţa externă (8,8%), în timp ce pentru cifra de afaceri pe piaţa internă se apreciază o creştere de 4,9%. În aceste condiţii, volumul cifrei de afaceri pe total industrie va creşte cu 6,8% faţă de nivelul înregistrat în anul 2016, iar stocurile de produse finite se vor majora cu 9,3%. Creşterea stocurilor de produse finite din acest an urmează să compenseze diminuarea acestora din anul anterior, situându-se la un nivel apropiat de cel din anul 2015', informează CNP. 

Pentru cifra de afaceri pe total industrie se anticipează o creştere de 0,7% în perioada de referinţă, comparativ cu trimestrul anterior, avându-se în vedere majorarea cu 5,7% a cifrei de afaceri pe piaţa externă, respectiv o reducere cu 4,0% a cifrei de afaceri pe piaţa internă. 

'În condiţiile creşterii producţiei industriale cu 3,7% se apreciază că, în cel de-al patrulea trimestru al anului, volumul stocurilor de produse finite va fi cu 11,3% peste nivelul înregistrat în cel de-al treilea trimestru al anului curent', menţionează sursa citată. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel