Urmărește emisiunea live


CNMR, miting la Sfântu Gheorghe

Maghiari
Maghiari

CNMR critică dur decizia Primăriei din Sfântu Gheorghe, de a menține însemnele ungurești, cu prilejul zilei de 15 martie. În plus, CNMR a luat decizia organizării unui miting.

În cinstea aniversării a 170 de ani de la Revoluţia şi Lupta de Independenţă din 1848-1849, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a decorat centrul oraşului cu panglici de culori naţionale ungureşti, piaţa Libertăţii cu drapel naţional unguresc, şi câteva străzi cu cocarde. 

Instituţia Prefectului - Judeţul Covasna a somat conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe să arboreze şi drapelul României lângă steagul Ungariei. „Drapelul Ungariei va fi arborat lângă steagul României numai cu ocazia vizitei lui Lazar Janos, pe 15 martie", notează Primăria Sfântu Gheorghe.

CNMR, miting la Sfântu Gheorghe


„Reacţia primarului din Sfântu Gheorghe şochează atât aparatul guvernamental al României cât şi poporul român. Acesta afirmă că nu va da jos presupusele steaguri dat fiind faptul că se apropie ziua de 15 martie, cu o semnificaţie atât de importantă pentru aşa zisul ţinut secuiesc.

Coaliţia Naţională consideră acest răspuns ca fiind inadmisibil dar şi o dovadă de sfidare faţă de autorităţile române şi faţă de cetăţenii acestei ţări. Provocările la adresa statului român datează de mult timp şi continuă să ia amploare încălcând Constituţia şi legile României.

`Statul român este provocat din temelii. Cu orice preţ, liderii comunităţii maghiare încalcă VOIT legea pentru a se putea victimiza ulterior. După intervenţia promptă şi legală a MAI, primarul din Sfântu Gheorghe îşi bate joc de români şi de instituţiile statului român justificând neaplicarea legii printr-o explicaţie menită sa genereze enervare şi ură: steagurile pe care le vedem cu toţii în poze NU sunt steaguri!. CNMR A LUAT DECIZIA ORGANIZĂRII UNUI MITING AL DEMNITĂŢII NAŢIONALE LA SFANTU GHEORGHE, ÎN CURÂND`, a declarat presedintele CNMR- Alexandru Cumpănaşu", notează CNMR într-un comunicat de presă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel