CNMR, discuţii cu Rovana Plumb, pentru stabilirea unui plan de acţiune comun

CNMR
CNMR

O delegaţie a Conducerii Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), formată din preşedintele Alexandru Cumpănaşu şi din liderii organizaţiilor importante din zona patronală, sindicală, academică, reprezentanţi ai Administraţiei Publice Locale şi Organizaţiilor Profesionale, a avut, miercuri, o întâlnire de lucru cu Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, cu participarea Ministrului Cercetării şi Inovării, Consilierului de Stat al Prim-Ministrului pentru societatea civilă şi Secretarilor de Stat din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Agenda discuţiilor a fost următoarea:
- Prezentarea de către Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României a problemelor grave în evaluarea proiectelor depuse pe POCU pentru apelurile din cadrul Axei Prioritare 6. La acest punct, atât ministrul delegat, cât şi Preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României şi ceilalţi vicepreşedinţi, au fost de accord asupra faptului că ghidurile pentru aceste apeluri din 2016 au fost realizate extrem de neprofesionist şi lacunar, generând mari probleme în evaluare, se precizează într-un comunicat. Astfel, Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României a solicitat ministrului Plumb realizarea unei analize cu privire la situaţia acestor apeluri şi soluţionarea contestaţiilor depuse, precum şi relansarea acestor apeluri, cu corectarea greşelilor iniţiale.

- Stabilirea unor principii mai clare pentru elaborarea de ghiduri de finanţare de comun accord cu beneficiarii, ţinând cont de inputul valoros al acestora.

- Prezentarea de către ministrul Plumb a oportunităţilor de finanţare pentru mediul de afaceri în valoare de 600 milioane euro.

- Preşedintele "Alma Mater", precum şi Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, împreună cu alţi membri ai Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, au semnalat ministrului delegat pentru Fonduri Europene problemele legate de nivelul de remunerare redus (în comparativ cu alte State Membre) pe Fonduri Europene pentru component de formare, dar nu numai.
La propunerea Ministrului delegat, Plumb, Preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României va putea participa, alături de Autorităţile Române, la discuţiile cu Comisia Europeană, atunci când sunt ridicate problemele în discuţie.

- Prezentarea de către Preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României şi ceilalţi VicePreşedinţi ai Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României a problemelor de funcţionare a programului informatic ,,MySMIS" şi deciderea de comun accord a următoarei măsuri:
- Constituirea unui grup de lucru, din care vor face parte experţii Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României din cadrul universităţilor de profil şi MDRAPFE, în scopul analizării şi remedierii disfuncţionalităţilor;

- Organizarea a două focus-grupuri cu aplicanţi şi beneficiari, în vederea identificării problemelor non-tehnice ce vizează programul "MySMIS" şi corectarea acestora, în paralel cu instruirea de formatori pentru utilizarea acestuia.

- Prezentarea măsurilor propuse de Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României pentru modificarea Ordonanţei 66/2011 privind neregulile şi corecţiile, precum şi a modificării normelor de aplicare la OUG 40 şi agreerea majorităţii măsurilor recomandate de către Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României, împreună cu MDRAPFE.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, au mai fost ridicate şi probleme ce ţin de Administraţia Publică Locală sau de Organizaţiile Profesionale, urmând că toate deciziile luate să se regăsească într-un Plan de Acţiune menit să simplifice şi să urgenteze absorbţia fondurilor structural, se precizează în comunicatul citat.

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României şi ministrul delegat pentru Fonduri Europene au stabilit întâlniri de lucru frecvente în acest format.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel