CNCD s-a autosesizat în urma incidentului de la meciul U Craiova - Viitorul

Sebastian Florea / 01 oct 2019 / 11:13

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în cazul incidentului de la meciul Universitatea Craiova - FC Viitorul, când Nicuşor Bancu i-ar fi adresat insulte rasiste lui Bradley de Nooijer.

Preşedintele CNCD, Asztalos Csaba, a semnalat pe Facebook "Astăzi s-a dispus autosesizare!".

Nicușor Bancu (27 de ani) este acuzat că a avut un derapaj rasist la adresa lui Bradley de Nooijer (21 de ani), iar antrenorul Cătălin Anghel (44 de ani) a fost eliminat pentru că a încercat să îi facă dreptate jucătorului său, la meciul de luni seară.

"Când voiam să intru în vestiar am fost oprit de arbitrul de centru şi mi-a spus că sunt eliminat pentru că aş fi adus injurii arbitrului de tuşă. A fost o altercaţie şi Bancu i-a spus lui Bradley De Noojier: Du-te în aia mă-tii de negru împuţit! I-am spus arbitrului că nu e normal să se întâmple aşa ceva. Iar la pauză, centralul mi-a spus că domnul Şovre i-a spus că i-am adus injurii. Nu pot să înţeleg, sunt un antrenor coleric", a declarat antrenorul FC Viitorul, Cătălin Anghel.

Jucătorul Nicuşor Bancu a afirmat că nu ţine minte nimic, dar şi-a cerut scuze: "Nu cred că am spus aşa ceva. A fost un clinci ca la fotbal, m-am băgat, au fost înjurături, dar nu cred că a fost aşa ceva. Dacă am greşit, îmi cer scuze, dar am fost puţin nervos şi poate de asta am zis ceva".