CNAIR, lovitură pentru asfaltatori. ACHIZIŢIE

Mihai Ciobanu / 15 mai 2018 / 21:22
Asfaltare
Asfaltare

CNAIR a achiziţionat 16 autobasculante care vor fi folosite pentru reparația și întreținerea infrastructurii rutiere.

CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) continuă programul de achiziţie de utilaje noi, astfel încât să poată efectua lucrări de reparaţii şi asfaltări a drumurilor naţionale în regie proprie. CNAIR SA a cumpărat, marți, 15.05.2018, 16 autobasculante 4142D Euro 6C Ford , livrate de Cefin Trucks, în urma lansării unui contract de licitație publică deschisă, în valoare de 6.019.840 lei (fără TVA).

Cele 16 autobasculante achiziționate prin Direcția Mecanizare a CNAIR vor fi folosite pentru reparația și întreținerea infrastructurii rutiere, fiind destinate în special transportului mixturilor asfaltice produse de stațiile de asfalt din dotarea Regionalelor CNAIR. Acestea vor fi livrate Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri din Timișoara, Cluj, Craiova și Brașov.

Programul prevede achiziţionare a 1.000 de maşini şi utilaje noi

Achiziția se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu  o nouă gamă de mașini și utilaje specifice  lucrărilor de reparații și întreținere a drumurilor. Planul presupune achiziționarea anuală și etapizată a mai mult de  1000 de mașini și utilaje, până la această dată fiind achiziționate mai mult de 750 de mașini și utilaje.

Necesitatea de a îmbunătăți activitatea de întreținere a drumurilor naționale și a autostrăzilor impune ca anumite lucrări urgente să poată fi executate în regie proprie de către CNAIR. Achiziția de truse de reciclare, truse de intervenții rapide și de stații de asfalt, cât și de utilaje pentru unitățile de producție nou înființate a impus și achiziția de autobasculante de mare capacitate care să ajute la operațiunile de reparații , ca mașini de însoțire a utilajelor specializate – cum ar fi frezele de asfalt și finisoarele de asfalt – și care să transporte rapid materialele rezultate în procesul de reparații sau necesare pentru lucrările de reparații.

[citeste si]

De asemenea, acest tip de autobasculante 8X4 este necesar pentru stațiile de asfalt din dotarea CNAIR, ele contribuind la transportul mixturilor asfaltice în condiții optime, pentru așternerea de covoare asfaltice.

Autobasculantele sunt necesare pentru toate tipurile de activități de întreținere rutieră, pe tot parcursul anului, inclusiv în ceea ce privește activitatea de deszăpezire, pentru transportul materialelor antiderapante. Acestea pot fi echipate cu lamă și cu răspânditoare de materiale antiderapante.

Contractul include și oferirea serviciilor post vânzare, prin rețeaua de distribuție și asistență tehnică, precum și instruirea șoferilor care urmează să opereze autobasculantele Ford.