CNAIR, controale în ţară. Se verifică pregătirile pentru deszăpezire

Deszapezire
Deszapezire

CNAIR desfășoară verificări la toate direcțiile din subordine, astfel încât acțiunile stabilite pentru comandamentul de iarnă să decurgă conform planului.

„Am controlat bazele de pe A2, A1 și DN7 pentru a mă asigura că suntem pregătiți. Tot în acest scop, vom intensifica aceste controale în toate Direcțiile Regionale pentru a ne asigura că nu există probleme cu contractele sau cu aprovizionarea materialelor antiderapante’’, a declarat Sorin Scarlat, Directorul general al CNAIR.

În acest sens , reprezentanții CNAIR s-au întâlnit cu cei ai conducerii S.C. Salrom S.A.pentru a discuta în cadrul căreia s-a reactualizat planul de aprovizionare pentru acest sezon.

Astfel, planul aprovizionării cu sare decurge conform programului stabilit, în acord cu Normativul 525/2013 privind prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor:

  • 35% din cantitatea necesară ( a fost deja asigurat până la 01.11.2019 )
  • 50% din cantitatea necesară până la 01.12.2019
  •  75% din cantitatea necesară până la 31.12.2019

Precizăm că pentru această iarnă a fost încheiat cu S.C. Salrom S.A. un contract de furnizare de sare pentru cantitatea de 475.700 tone.

Reprezentanții CNAIR s-au întâlnit cu șefii de secție și de districte din cadrul DRDP Craiova și DRDP Brașov, pentru a discuta despre campania de deszăpezire din această iarnă. În cadrul întâlnirii  au fost dezbătute problemele întâmpinate în anii trecuți, astfel încât acestea să nu mai apară pe viitor.

În administrarea CNAIR S.A. se află:

Pentru intervenția pe timpul iernii C.N.A.I.R. S.A. va asigura un efectiv de 3.927 autoutilaje, astfel:

  • 309 baze de deszăpezire
  • 120 puncte de sprijin
  • 711 autoutilaje de deszăpezire propria ( 7 șenilate și 100 autofreze Fresia)
  • 2.524 autoutilaje închiriate
  • 692 autoutilaje închiriate la cerere.

De asemenea, CNAIR continuă montarea de parazăpezi, în zonele ce prezintă risc ridicat de viscol, astfel încât circulația rutieră să se poată desfășura în condiții de siguranță.

În perioada 01.11.2019 - 31.03.2020 este instituit Comandamentul Central de Iarnă, având ca obiectiv asigurarea desfășurării în condiții normale a activității de transport rutier în scopul prevenirii și intervenției operative în cazurile de blocare a circulației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel