CNA, precizare după ce Alexandra a fost ucisă în Caracal

Dincă
Dincă

CNA a transmis un mesaj de ultimă oră după tragedia de la Caracal.

Având în vedere modul în care a fost prezentat cazul crimelor de la Caracal, membrii Consiliului Național al Audiovizualului le reamintesc radiodifuzorilor obligația de a trata cu decență și responsabilitate acest subiect și de a respecta, în cadrul programelor audiovizuale, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, protecția demnității umane și a dreptului la propria imagine, precum și asigurarea informării corecte - prevăzute în legislația audiovizualului.

Direcția de specialitate din cadrul CNA va realiza o monitorizare de linie pentru a evalua modul în care radiodifuzorii reflectă acest subiect.

Prevederile legislatiei audiovizuale la care se face referire:

[1] DECIZIE Nr. 220 din 24 februarie 2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual

Art. 45 - (1) Orice persoană are dreptul la respectarea intimităţii în momente dificile, cum ar fi o pierdere ireparabilă sau o nenorocire. (2) În cazul situaţiilor de suferinţă umană, al dezastrelor naturale, accidentelor sau al actelor de violenţă, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a respecta imaginea şi demnitatea persoanelor aflate în astfel de situaţii.

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel