CM RUSIA 2018. Naţionala Angliei, faţă în faţă cu boicotul

transferuri liga 1
transferuri liga 1

Selecţionerul echipei de fotbal a Angliei nu doreşte boicotarea Cupei Mondiale din Rusia.

Gareth Southgate, selecţionerul Angliei, a declarat că el şi jucătorii săi îşi doresc să meargă la Cupa Mondială de fotbal care va avea loc în această vară, în ciuda contextului politic tensionat între Marea Britanie şi Rusia, gazda competiţiei.

'Noi ne dorim să participăm la Cupa Mondială, chiar dacă eu nu am puterea de a decide dacă vom merge sau nu', a declarat Southgate cu ocazia unei conferinţe de presă, în cursul căreia a anunţat lotul pentru meciurile amicale cu Olanda şi Italia.

'Ne pregătim pentru Cupa Mondială şi nu există nicio îndoială că este ceea ce trebuie să facem. Lucrul cel mai important pentru noi, la ora actuală, îl reprezintă securitatea care trebuie să fie asigurată (în Rusia) pentru jucătorii şi suporterii noştri', a adăugat selecţionerul englez. Southgate a subliniat, totodată, că dacă fanii englezi vor decide să renunţe la deplasarea în Rusia pentru Cupa Mondială, echipa sa va avea de suferit.

'Este întotdeauna un enorm impuls pentru noi atunci când suporterii ne însoţesc în deplasări', a afirmat el. După otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, pe 4 martie la Salisbury, acţiune pe care Londra o impută Moscovei, relaţiile diplomatice între Regatul Unit şi Rusia sunt tot mai tensionate.

[citeste si]

Miercuri, guvernul britanic a declarat Rusia 'vinovată' şi, ca represalii, a decis expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi (din cei 59 prezenţi în Marea Britanie), îngheţând totodată relaţiile cu Moscova. De asemenea, britanicii au anunţat că niciun membru al familiei regale sau al guvernului nu se vor deplasa la Cupa Mondială de fotbal din Rusia (14 iunie - 15 iulie).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel