CM 2022, în Qatar. Blatter: Sarkozy - Platini, jocuri de culise

Joseph Blatter îşi anunţase prezenţa la amicalul cu Argentina
Joseph Blatter îşi anunţase prezenţa la amicalul cu Argentina

Atribuirea Cupei Mondiale de fotbal 2022 Qatarului a fost rezultatul intervenţiei lui Nicolas Sarkozy pe lângă Michel Platini, a afirmat din nou luni Sepp Blatter, fostul preşedinte al FIFA.

"Nu înţeleg această redeschidere a unui dosar de presupusă corupţie care fusese închis odată cu publicarea raportului Garcia", a reacţionat Blatter, contactat de AFP a doua zi după dezvăluirile despre un presupus contract secret între FIFA şi televiziunea Al-Jazeera. "În orice caz, desemnarea/alegerea Qatarului pentru Cupa Mondială 2022 a fost făcută după intervenţia politică a preşedintelui Republicii, Nicolas Sarkozy, care i-a cerut lui Michel Platini să voteze cu apropiaţii săi pentru Qatar", a explicat Blatter, suspendat de justiţia internă a FIFA pentru o plată controversată către Platini. 

Voturile care au făcut să se încline balanţa



"Aceste patru voturi au făcut să se încline balanţa în favoarea Qatarului şi împotriva SUA. Iar această situaţie a făcut să apară atacuri ale perdanţilor împotriva FIFA şi a mea: Anglia care a pierdut în faţa Rusiei pentru 2018 şi SUA, care au pierdut împotriva Qatarului", a adăugat Blatter. În aceeaşi zi, 2 decembrie 2010, Mondialul 2018 a fost atribuit Rusiei (care a devansat mai ales Anglia, eliminată încă din primul tur) şi, spre surpriza generală, Mondialul 2022 a fost atribuit Qatarului, învingător în ultimul tur în faţa SUA. 

The Sunday Times a dezvăluit duminică existenţa unui contract secret încheiat între FIFA şi Al-Jazeera, cu trei săptămâni înaintea votului. Contractul prevedea mai ales virarea unui bonus de 100 milioane de dolari într-un cont al FIFA în cazul desemnării Qatarului drept gazdă a CM 2022. 

Vezi şi: George Simion a răbufnit în direct: Sunt niște criminali!

Accident mortal. Două persoane şi-au pierdut viaţa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel