CM 2018. Rusia, măsuri împotriva dopajului

La CM 2018, pentru a aevita cazuri noi de dopaj, federaţia rusă recomandă evitarea ceaiurilor ''exotice'' şi carnea de provenienţă străină.

Fără ceaiuri exotice, fără produse farmaceutice străine sau carne chinezească şi sud-americană, i-a sfătuit federaţia rusă de fotbal pe jucătorii săi, pentru a evita controalele antidoping pozitive în timpul Mondialului 2018, făcând chiar o listă de produse cu potenţial risc.

Suntem mândri că niciun jucător rus nu a fost controlat pozitiv în ultimii patru ani, a explicat federaţia rusă pe twitter. Este foarte important să rămânem în întregime curaţi.

Următoarea gazdă a Cupei Mondiale de fotbal (14 iunie-15 iulie) este acuzată de mai multe luni că a pus la punct un program etatizat de dopaj, iar echipa Rusiei, în ciuda dezminţirilor puternice, a fost suspendată de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 din Coreea de Sud.

Într-un alt mesaj postat mai târziu, autoritatea naţională explică faptul că o listă de produse interzise de Agenţia antidoping rusă (RUSADA) conţine doar produse şi suplimentare alimentare înregistrate în ţară. Absenţa unui produs din această listă nu înseamnă automat că el este autorizat, precizează federaţia.

[citeste si]

Este explicat astfel că anumite infuzii de ceaiuri exotice şi carne de origine dubioasă pot conţine urme de produse chimice ce pot duce la un control antidoping pozitiv. Federaţia nu a precizat însă care din aceste ceaiuri exotice nu ar fi sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel