Cluj-Napoca, nouă taxă. Se va întâmpla de la 1 ianuarie 2019

Emil Boc
Emil Boc

Cluj-Napoca introduce de anul viitor o nouă taxă, de 1%, pentru promovarea turismului, care va fi inclusă în tariful net de cazare pe noapte al celor care vizitează oraşul.

Introducerea noii taxe a fost votată miercuri de consilierii locali, aceasta urmând să se încaseze la unităţile hoteliere, după care să fie virată către bugetul local.

'Noua taxă reprezintă 1% din tariful net încasat pe noapte şi va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Va fi plătită de turist la unitatea hotelieră clasificată unde se cazează, după care se va vira bugetului local. Dacă, de exemplu, la un hotel tariful este de 100 de euro pe noapte, turistul va achita, suplimentar, 1% din acest tarif, în lei, la cursul zilei, deci 4,6 lei', au declarat reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Susținerea proiectelor turistice

Sumele colectate prin această taxă specială vor fi folosite de municipalitate pentru promovarea obiectivelor turistice din Cluj-Napoca şi a oraşului ca destinaţie turistică. Nu în ultimul rând, scopul acestei taxe este acela de a susţine proiectele turistice inovative în vederea dezvoltării smart turismului, precum şi sistemul online de promovare turistică. Potrivit datelor furnizate de primărie, în primele zece luni ale acestui an oraşul Cluj-Napoca a fost vizitat de peste 400.000 de turişti.

VEZI ȘI: Zodii care fac mereu ce vor, fără să țină cont de părerile celor din jur

VEZI ȘI: Revoltă pe Facebook. Bogdan Ioan, făcut praf: O glumă proastă!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel