Clubul Lazio, sancționat de Federația Italiană

Clubul Lazio, sancționat de Federația Italiană foto: @SSLazioOfficialPage - FB
Clubul Lazio, sancționat de Federația Italiană foto: @SSLazioOfficialPage - FB

Lazio Roma a primit, așa cum era de așteptat, o sancțiune din partea federației italiene de Fotbal, după momentele lipsite de fair-play de la meciul cu Brescia.

Clubul de fotbal Lazio Roma a fost amendat miercuri cu 20.000 de euro pentru scandările rasiste adresate de unii dintre suporterii săi atacantului Mario Balotelli în timpul meciului de la Brescia, duminică, în etapa a 18-a din Serie A. Balotelli, care a deschis scorul în minutul 18, a fost vizat ulterior de scandările rasiste ale fanilor veniţi de la Roma. Internaţionalul italian de origine ghaneză l-a informat pe arbitrul de centru, Gianluca Manganiello, care a întrerupt partida timp de câteva minute, după o jumătate de oră de joc.

Atacantul echipei Brescia i-a spus centralului că a fost insultat "pentru a doua oară" din tribune, aşa cum s-a putut vedea pe imaginile prezentate de televiziunea italiană. Lazio a publicat un comunicat în care condamnă comportamentul unei "minorităţi infime" a suporterilor săi.

În decizia sa, Comisia de disciplină a Federaţiei italiene de fotbal a menţionat scandări "cu caracter de discriminare rasială" în minutele 21 şi 29, dar şi "scandări insultătoare", de trei ori, toate adresate lui Balotelli. Comisia a cerut de asemenea o anchetă suplimentară, mai ales pentru verificarea "colaborării efective a clubului în identificarea indivizilor implicaţi" în aceste incidente.

Lazio a asigurat că intenţionează să-i dea în judecată pe responsabili.

Incidentele rasiste şi fenomenul strigătelor de maimuţă se repetă pe stadioanele din Italia. În afara lui Balotelli, în acest sezon au mai fost victime belgianul lui Inter Milano, Romelu Lukaku, ivorianul lui AC Milan, Franck Kessie, brazilianul Fiorentinei, Dalbert, sau englezul Sampdoriei, Ronaldo Vieira. În ciuda unui discurs ferm, de cele mai multe ori sancţiunile împotriva cluburilor sunt blânde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel