Clotilde Armand, sesizare CCR. Magistrații au decis

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins marți, ca inadmisibilă, excepția de neconstituționalitate invocată de Clotilde Armand, care a candidat pentru Primăria Sectorului 1, privind alegerea primarilor într-un singur tur. 

Clotilde Armand a invocat excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor articolului 101 alineatul 2 și 3 din Legea numărul 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale numărul 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii numărul 393/2004 privind Statutul aleșilor locali.

Judecătoria Sectorului 1 a dispus, pe 15 iunie 2016, trimiterea către Curtea Constituțională a excepției de neconstituționalitate invocată de Clotilde Armand, care a candidat din partea USB (actualul USR — n.r.) pentru Primăria Sectorului 1.

"Am fost citată, de Judecătoria Sectorului 1, astăzi (14 iunie 2016 — n.r.) la ora 16.00. S-a judecat problema cu excepția de neconstituționalitate invocată de mine în contestația depusă la Biroul Electoral de Sector și sunt foarte fericită să vă anunț că judecătorul a dispus trimiterea către Curtea Constituțională a excepției invocate de noi. Adică, ne vom regăsi în fața CCR pentru a explica faptul că legea, așa cum este, nu permite o reprezentativitate bună în alegeri", preciza Armand, într-un mesaj video postat pe Facebook, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel