Clopotul din Big Ben se va auzi din nou, în noaptea de Anul Nou

Clopotul din Big Ben, celebrul turn de la Londra, se va auzi din nou în noaptea de Anul Nou. Acesta fot oprit în urmă cu câțiva ani pentru reabilitarea turnului. 

Big Ben, celebrul clopot din turnul nordic al Palatului Westminster din Londra, va răsuna din nou la miezul nopţii de Revelion, marcând astfel pentru prima dată intrarea într-un nou an după ce noua sa înfăţişare a fost dezvăluită publicului larg în luna martie, la jumătatea unor ample lucrări de restaurare şi renovare care se vor finaliza în 2021, informează Agerpres după o relatare Reuters.

Elizabeth Tower, una dintre cele mai fotografiate clădiri din Marea Britanie, înaltă de 96 de metri, a fost înconjurată de schele în ultimii doi ani, pentru ca cele patru ceasuri ale sale să fie reglate şi revopsite şi decoraţiunile sale sculptate în piatră să fie reparate.

Clopotele au fost oprite pentru restaurarea turnului

În martie 2019, unele dintre schele au fost îndepărtate, iar publicul larg a putut să vadă că cifrele şi limbile celor patru cadrane ale turnului, devenite negre odată cu trecerea anilor, au fost vopsite în albastru, pentru a respecta culoarea lor iniţială, potrivit experţilor.

După debutul lucrărilor de restaurare în 2017, Big Ben a rămas "tăcut" în cea mai mare parte a timpului, iar clopotul lui a răsunat doar cu ocazia unor evenimente speciale. Cel mai recent, clopotul din Big Ben a răsunat pe 11 noiembrie, de Ziua Comemorării.

Clopotul va fi testat de câteva ori în zilele care preced noaptea de Revelion, a precizat Parlamentul britanic într-un comunicat.

Restaurare de aproape 80 de milioane de dolari

Restaurarea întregului Elizabeth Tower, cu un cost estimat la 61 de milioane de lire sterline (79,7 milioane de dolari), va include operaţiuni de reparare şi redecorare, inclusiv readucerea culorilor turnului londonez la designul lor original.

Operaţiunea va fi finalizată în 2021 şi va fi urmată de un program de restaurare a întregii clădiri a Parlamentului britanic, ce va fi implementat cu un buget de 4 miliarde de lire sterline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel