Claudiu Crăciun, cinic: Cineva a alunecat și a căzut pe mașina ministrului Culturii

craciun
craciun

Claudiu Crăciun, unul dintre simbolurile protestelor din Piața Universității din iarna lui 2012 a comentat într-un  mod cinic evenimentul în care ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost bruscat, iar mașina i-a fost vandalizată, joi seara în Centrul Veschi. Din câte se pare, toată această acțiune se pare câ a fost premeditată. Analistul Bogdan Chirieac a declarat că este o mână invizibilă care provoacă acest lucru. 

Incident fătă precedent, joi seara, în Centrul Vechi din Capitală, unde ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost agresat de un grup de protestatari, iar mașina i-a fost vandalizată.

Mai exact, Daniel Barbu, a fost bruscat de manifestanţii anti-Roşia Montană, exact în momentul în care ieşea de la o dezbatere despre starea Culturii din Club A. Maşina ministrului a fost atacată cu pietre fiindu-i spartă luneta, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor pentru calmarea spiritelor.

 Conflictul a început chiar din timpul dezbaterii dinn club, când protestatarii i-au cerut demisia. Potrivit gandul.info, la un moment dat, unul dintre contestarii proiectului minier i-a aruncat în faţă ministrului cu bani de hârtie. Alţii l-au întrebat: "Cât ţi-ai luat, mă, şpaga?" şi au venit cu punguţe pline de monede în faţa ministrului. De asemenea, Barbu a fost avertizat: "data viitoare nu mai scapi aşa uşor".

Unul dintre participanții la dezbatere a fost și Claudiu Crăciun, cadrul didactic de la SNSPA, care a reprezentat un simbol pentru manifestanții din Piața Universității în timpul când se  cerea demisia Guvernului Boc.

Într-o intervenție telefonică la RTV, în derâdere, acesta a declarat că nu știe ce s-a întâmplat cu exactitate la ieșirea ministrului Barbu din club, iar incidentul despre care se vorbește este unul banal. Întrebat dacă știe despre mașina ministrului care a fost vandalizată, Crăciun a declarat că în momentul îmbrâncelii, poate unul dintre manifestanți a alunecat și s-a lovit de mașină. Derulându-se caseta de la incident, s-a observat că distuinsul cadru universitar era chiar în mijlocul evenimentului deosebit de grav, când un demnitar al statului era pe punctul de a fi linșat de protestatari.

Răzvan Teodorescu a delarat că printre protestatari sunt și anormali mintal și ticăloși. Or fi și oameni de bună-credință, dar cei care au făcut așa ceve sunt sau una, sau alta. Despre Crăciun, Teodorescu a spus că l-ar da afară din învățământ.

Bogdan Chirieac: O mână invizibilă provoacă acest lucru

Analistul Bogdan Chirieac a spus despre incident că "mai sunt unii care provoacă, o mână invizibilă care provoacă acest lucru, pe care o simt din 1 septembrie, iar din această mână invizibilă nu este  vorba despre aceia care manevrează piața de capital și piața liberă. Este o mână invizibilă care a făcut posibile toate aceste lucruri. Domnul Crăciun face declarațiii, care din acest moment îl îndepărtează de lumina discursului din Parlamentul de la Strasbourg de acum un an și jumătate"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel