Clasare Iohannis, document. Lazăr, precizări prin PÎCCJ

Procurorul general Augustin Lazăr susţine că un alt procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a dat soluţia de clasare într-un dosar care îl viza pe preşedintele Klaus Iohanis, iar el doar a semnat adresa prin care se comunica decizia reclamantului.

Parchetul General a dat publicităţii marţi un comunicat de presă în care se fac noi precizări cu privire la informaţiile apărute în mass-media în legătură cu soluţionarea unui dosar deschis ca urmare a unui denunţ pe numele preşedintelui Iohannis, clasat în anul 2014 de către Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia, condus la acea vreme de Augustin Lazăr.

"Dosarul nr. 595/P/2014 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia privind formularea unui denunţ îndreptat împotriva domnului Klaus Werner Iohannis a fost repartizat unui procuror care l-a şi soluţionat la data de 20.11.2014. Adresa de comunicare a soluţiei a fost semnată de procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în virtutea funcţiei de conducere şi în exercitarea atribuţiilor de reprezentare a unităţii de parchet. În acea perioadă, Augustin Lazăr îndeplinea funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Soluţia a fost comunicată petentului de către agentul poştal, prin înmânare personal şi sub semnătură, existând în acest sens la dosar dovada de primire întocmită în data de 28.11.2014. În adresa de comunicare este indicată calea legală expres prevăzută în Cpp şi termenul în care petentul ar fi avut posibilitatea să atace soluţia în situaţia în care ar fi considerat-o nelegală", susţine Parchetul General.

Vezi și: CLASARE! Document BOMBĂ pentru Iohannis, semnat de Lazăr. Gâdea: Ai mințit!

"Au fost respectate termenele de soluţionare"

Reacţia Parchetului vine după ce în presă au fost publicate informaţii potrivit cărora Augustin Lazăr ar fi minţit când a afirmat că nu a soluţionat niciun dosar care îl privea pe Klaus Iohannis.

"Toate aceste precizări sunt necesare în contextul în care se urmăreşte, prin lansarea de informaţii false şi afirmaţii calomnioase, acreditarea ideii că procurorul general Augustin Lazăr nu ar fi spus adevărul atunci când a afirmat că nu a soluţionat niciun dosar privind pe Klaus Werner Iohannis. În realitate, soluţia a fost dată de către procurorul de caz prin ordonanţă, iar ulterior soluţia a fost comunicată reclamantului printr-o adresă semnată de procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. În mod voit intenţionat şi tendenţios, unele instituţii media încearcă să creeze confuzie între cele două etape/documente, urmărind dezinformarea opiniei publice, în condiţiile în care, în data de 9 ianuarie 2019, Biroul de informare şi relaţii publice a emis un comunicat de presă în care a prezentat toate aceste informaţii. În plus, concluziile Raportului Inspecţiei Judiciare din data de 8 ianuarie 2019 evidenţiază aceeaşi situaţie de fapt, precizând că în toate cauzele penale în care au fost emise soluţii pe fond referitoare la Klaus Werner Iohannis au fost respectate termenele rezonabile de soluţionare, iar procurorii au procedat la verificarea competenţei de instrumentare în condiţii de celeritate", transmite sursa citată.

Vezi și: Iohannis, somat public de PSD. Chirieac: Se urmărește un singur lucru

"Soluţia a fost dată de un alt procuror"

Parchetul subliniază că Augustin Lazăr a semnat doar adresa de comunicare a soluţiei către reclamant, aceasta fiind atribuţia sa de serviciu pe vremea când conducea Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

"Din expunerea faptică şi cronologică a dosarului menţionat anterior, reiese cu claritate faptul că soluţia a fost dată de un alt procuror şi nu de Augustin Lazăr, care - în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în anul 2014 - a semnat doar adresa de comunicare a soluţiei către reclamant, semnarea corespondenţei de acest tip fiind atribuţie de serviciu a conducătorului unităţii de parchet", arată comunicatul Parchetului General.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel