Clare Hollingworth, jurnalista care a anunțat declanşarea celui de-al Doilea Război Mondial, a murit

Clare Hollingworth, jurnalista din Marea Britanie care a anunțat prima știrea despre invazia Germaniei în Polonia, în august 1939, care a dus la declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial, a decedat la Hong Kong, la vârsta de 105 ani, potrivit informațiilor oferite marți de familia sa, citate de DPA.

Suntem întristați să anunțăm că, după o ilustră carieră ce s-a întins pe durata unui secol de știri, aclamata corespondentă de război Clare Hollingworth a decedat în seara aceasta în Hong Kong, a scris familia sa într-un mesaj publicat pe Facebook adăugând că va fi ulterior publicată o declarație mai pe larg, scrie Agerpres.

Hollingworth a făcut istorie cu descoperirea ei cu privire la faptul că Germania urma să invadeze Polonia și să înceapă al Doilea Război Mondial. Ea a aflat această informație istorică la doar o săptămână după ce se angajase în primul său post de jurnalist la cotidianul britanic Daily Telegraph. În vârstă de 27 de ani, Hollingworth a observat tancurile aliniate sub camuflaj la granița Germaniei cu Polonia, informează AFP. Ziua următoare, ea a văzut autovehiculele blindate trecând prin dreptul hotelului la care era cazată, în orașul polonez Katowice.

Hollingworth a realizat materiale de presă din diverse țări precum Polonia, Germania, Algeria, Israel, India, Vietnam și China, iar anul trecut a publicat o carte de memorii intitulată Of Fortunes and War: Clare Hollingworth, first of the female war correspondents.

De asemenea, jurnalista britanică a fost prima care i-a luat interviu șahului Iranului și a transmis corespondențe de presă din Beijing, în timpul căderii președintelui Mao, mai arată DPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel