CJ Ilfov, DSV şi DSP Ilfov verifică dacă firma contractată pentru dezinsecţie a respectat toate procedurile

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Ilfov, ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi ai Direcţiei de Sănătate Publică verifică dacă firma privată contractată pentru dezinsecţie a respectat toate procedurile şi concentraţia prevăzută în fişa tehnică a produsului, dar merg şi în teren, să stea de vorbă cu oamenii din zonele unde au fost probleme, potrivit CJ Ilfov.

"Serviciul de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Ilfov, a suspendat acţiunea de dezinsecţie terestră desfăşurată în judeţ, după ce mai multe persoane au reclamat iritaţii ale căilor respiratorii. La 112 a fost înregistrat un singur apel. Persoana care a sunat nu a mai fost găsită de ambulanţa ajunsă la faţa locului", menţionează comunicatul CJ Ilfov.

Conform sursei citate, preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, va anunţa rezultatul verificărilor luni.

"Este pentru a cincea oară când Serviciul de Dezinsecţie aplică terestru tratamente pentru combaterea ţânţarilor anul acesta. S-a acţionat în 19 localităţi, în zilele de 23 şi 24 iulie. Ieri, 25 iulie, am început acţiunile în 9 localităţi. Insecticidul folosit se numeşte Solfac Trio, este toxic pentru albine şi iritant pentru oameni. Am mai folosit Solfac anul acesta, în doză de 50 de mililitri la un hectar, dar şi în anii trecuţi, fără să fie probleme. Măsurătorile pentru calitatea aerului făcute azi noapte în judeţ de reprezentanţii ISU au arătat că nu au fost depăşiri ale pragurilor de alarmare. (...) Serviciul de Dezinsecţie din subordinea Consiliului Judeţean Ilfov anunţă permanent cetăţenii înaintea acţiunilor de dezinsecţie. Cu o săptămână înainte sunt înştiinţate şi primăriile, pentru ca acestea, la rândul lor, să transmită mesajul cetăţenilor", menţionează CJ Ilfov.

Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, a spus că substanţa folosită nu este toxică pentru oameni, ci iritantă.

Conform unei adrese a DSP a Municipiului Bucureşti trimise CJ Ilfov, "până la data prezentei (26 iulie 2019 - n.r.) nu există raportări ale unităţilor sanitare de pe raza Municipiului Bucureşti cu privire la pacienţi care să prezinte simptome ale unor afecţiuni determinate de acţiunile de dezinfecţie din judeţul Ilfov".

ISU Bucureşti-Ilfov a informat CJ Ilfov joi seară că echipajul de primă cercetare şi evaluare CBRN împreună cu un echipaj de stingere cu apă şi spumă şi descarcerare intervenit în oraşul Popeşti-Leordeni, întrucât în zonă a fost reclamat "un miros suspect".

Echipajele au efectuat măsurători cu aparatura din dotarea autospecialei de primă cercetare şi evaluare CBRN la intervale diferite de timp şi pe trei străzi diferite şi nu au fost identificate "depăşiri ale pragurilor de alarmare".

Din cele trei locaţii, în două au fost identificate "substanţe în concentraţie mică, nedepăşind pragul de alarmare şi totodată având un spectru larg de utilizare" (diclormetan pe str Drumul Fermei nr. 29, toluen şi cicloheptatrien pe str Oituz nr. 80), se menţionează în adresa ISU. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel