CJ Dolj a obţinut primele 53 de autorizaţii de construire a containerelor înpropate pentru colectarea gunoiului în Craiova

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a obţinut primele 53 de autorizaţii de construire necesare pentru amenajarea platformelor pe care vor fi instalate containerele îngropate pentru colectarea gunoiului în municipiul Craiova, investiţie realizată în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare totală de aproximativ 54 de milioane de euro. 

Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că după primirea autorizaţiilor poate emis ordinul de începere a lucrărilor, proiectul pentru colectarea gunoiului în Craiova fiind cel mai complex din cadrul Masterplanului de deşeuri care se implementează la nivelul judeţului. 'Ne aflăm cu un pas mai aproape de realizarea acestei componente esenţiale a Sistemului de management integrat al deşeurilor (SMID), una dintre cele mai ample şi ambiţioase iniţiative asumate vreodată de Consiliul Judeţean, cu beneficii semnificative pentru toţi doljenii. În egală măsură, trebuie precizat faptul că vorbim şi despre cel mai complex contract implementat prin acest proiect, de altfel ultimul aflat în derulare din cele şapte semnate în cadrul SMID, aspect care s-a reflectat şi în provocările pe care se impune să le depăşim în implementarea sa, inclusiv în ceea ce priveşte definitivarea documentaţiei necesare pentru lansarea în lucru.

Demersul, pe care dorim să-l finalizăm până la sfârşitul anului viitor, este, fără îndoială, unul extrem de laborios, dacă ne gândim doar la faptul că în municipiul Craiova vor fi amenajate aproape 440 de platforme pentru instalarea containerelor îngropate, iar fiecare dintre acestea a trebuit să fie tratată în mod individual, în funcţie de specificul amplasării sale, şi fiecare a necesitat obţinerea unui număr de 17 avize de la instituţiile şi entităţile responsabile. Primele 53 de autorizaţii de construire, din cele 78 pe care le-am solicitat, se află acum în posesia noastră, fiind create premisele pentru ca, în cel mai scurt timp, să fie emis ordinul de începere, iar constructorul să poată aborda acest prim front de lucru', a spus Prioteasa. Potrivit acestuia, Consiliul Judeţean are deja în proprietate 15 autospeciale, pe care le-a achiziţionat prin contract, utilaje care vor fi folosite pentru ridicarea şi transportarea deşeurilor, inclusiv curăţarea containerelor şi a încheiat contracte cu Distribuţie Energie Oltenia SA şi Compania de Apă 'Oltenia' pentru a devia reţelele de utilitate publică în cazul platformelor care urmează a fi amenajate, documente necesare pentru obţinerea autorizaţiilor de construire.

Lucrările pentru amenajarea celor 438 de platforme destinate amplasării containerelor îngropate în municipiul Craiova se derulează în cadrul unui contract cu valoarea totală de aproximativ 7,5 milioane de euro, încheiat între Consiliul Judeţean Dolj şi S.C. European Waste Technology S.R.L., în calitate de lider al Asocierii S.C. European Waste Technology S.R.L. - Nord Engineering S.R.L., contract în care mai sunt incluse procurarea şi montarea a 729 de containere cu capacitatea de 5 metri cubi şi a 30 de containere de 3 metri cubi, precum şi furnizarea a 15 utilaje specifice. Investiţia constituie o componentă a proiectului cu finanţare europeană 'Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Dolj', cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro, care a mai vizat achiziţionarea a 32 de autospeciale pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere, a 3.906 containere de diferite capacităţi, a 102.985 de compostoare individuale pentru gospodării din mediul rural şi din oraşele Bechet şi Dăbuleni, închiderea depozitelor neconforme de la Calafat, Filiaşi şi Segarcea, precum şi construirea a patru staţii de transfer, a două staţii de compostare şi a unei staţii de sortare a deşeurilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel