Urmărește emisiunea live


CJ Cluj. Se cere înlocuirea Annei Horvath, viceprimarul lui Boc

Consilierii PSD+ALDE din Consiliul Local Cluj-Napoca solicită UDMR şi PNL înlocuirea din funcţie a viceprimarului Horvath Anna, care a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă. 

'Întrucât de peste 3 luni primăria funcţionează fără un viceprimar, există un blocaj în activitatea acestei instituţii, trebuie găsită o soluţie rapidă pentru rezolvarea situaţiei. Vorbim şi de un prejudiciu de imagine adus Municipiului Cluj Napoca prin perpetuarea acestei stări de compromis între PNL şi UDMR, nu putem tolera ca un viceprimar anchetat şi trimis în judecată de DNA, aflat sub control judiciar, să ocupe această funcţie de înaltă reprezentare. Menţinerea în funcţie reprezintă o complicitate tacită a primarului Emil Boc la toate posibilele acte de trafic de influenţă făcut de Ana Horvath', a declarat marţi, într-un comunicat de presă, liderul de grup al consilierilor PSD+ALDE din CL Cluj-Napoca, Dan Morar, scrie Agerpres.

La rândul său, reprezentantul ALDE, Adrian Mureşan, spune că formaţiunea sa 'susţine înlocuirea din funcţie a doameni Ana Horvath pentru raţiuni de bună funcţionalitate a primăriei'. 

Anna Horvath, trimisă în judecată

Pe 20 decembrie, Horvath Anna, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie, sub control judiciar, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei, în stare de libertate, omul de afaceri Zsolt Fodor, acuzat de cumpărare de influenţă şi spălare a banilor. 

Pe 8 decembrie, viceprimarul UDMR de Cluj-Napoca, Horvath Anna, a anunţat că DNA a prelungit controlul judiciar asupra sa, în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă. Procurorii DNA au dispus, pe 11 octombrie, luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de Horvath Anna, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Printre obligaţiile impuse se află şi aceea să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca. Pe 13 octombrie, Horvath Anna a anunţat că intră în concediu fără plată până la încheierea cercetărilor, fiind incorect să fie remunerată dacă nu poate presta munca la primărie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel