Ciuvică - Prișcă, scandal în direct la TV: "Nu înțelegeți nici română!", "Ați pierdut, asta e!"

Mugur Ciuvică a avut un schimb dur de replici cu Răzvan Prișcă în direct la Antena 3. Tema a fost îndeplinirea sau nu a criteriului privitor la gradul profesional de către Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror european.

Răzvan Prișcă: "În anunțul care a fost publicat în noiembrie nu se vorbește nicio clipă despre grad și nici nu avea cum să se vorbească despre treaba asta pentru că în 22 de state care au aderat la instituția asta nu au aceeași organizare judiciară."

Mugur Ciuvică: "Păi din cauza aia se spune despre cel mai înalt grad."

Răzvan Prișcă: "În anunț scrie foarte clar și foarte simplu că cei care vor să candideze trebuie să îndeplinească condițiile, qualifications pentru a avea cea mai înaltă poziție din statul respectiv. Am venit pregătit, știți prea bine. Astăzi, în România, acest criteriu îl îndeplinește orice procuror sau judecător de 25 de ani. (...) Astăzi, Ordonanța 6, că s-a schimbat legea, și articolul 54 dă dreptul unui procuror să fie procuror general al României. "

Citește și: Kovesi, procuror EPPO. Coita despre jocul din culise: Vor să aibă o pârghie

Mugur Ciuvică: "Nu e vorba despre procurorul general, aici este vorba să fie procuror în Parchetul General, domnul Prișcă. Nu vă mai faceți că nu înțelegeți. Urmașul Brătienilor, "highest" să fii procuror în Parchetul General, nu șeful Parchetului General. Nu e vorba de șefie ci de a avea grad de Parchet General."

Răzvan Prișcă:"Puteți să citiți.(...) Pe legea 303/2004 ea respectă criteriile."

Mugur Ciuvică: "Nu respectă criteriile, respectă criteriile de poate să ajungă șefă a Parchetului."

Răzvan Prișcă: "Translate.google.com"

Mugur Ciuvică: "Păi dumneavoastră poate folosiți Translate de pe Google și vi se pare că înțelegeți un text în engleză, că vă traduc ăia de parcă v-ar traduce un japonez din rusă."

Răzvan Prișcă: "Haideți"

Mugur Ciuvică:  "Domnule Prișcă, nu mai folosiți translate, folosiți-vă creierul și cunoștințele eventuale de limbă engleză sau întrebați unul care știe engleză și o să vă spună că acea condiție se referă la gradul de procuror. Dumneavoastră nu aveți nici de avocat."

Răzvan Prișcă: "Dar liniștiți-vă! Nu mai fiți așa supărat, domnule Ciuvică!"

Mugur Ciuvică: "Sunteți vai de capul dumneavoastră! Există grade de procurori de judecătorie, de tribunal, de Curte de Apel și highest este de Parchet General. Nu are femeia (n.r. Codruța Kovesi) grade de Parchet General, are de tribunal. V-ați făcut afiș cu ea, dar n-are grade."

Răzvan Prișcă: "S-a întâmplat, ce să faci?"

Mugur Ciuvică: "Nu mai încercați să mai faceți din rahat bici, că nu reușiți. Cât sunteți dumneavostră de fost băsist, nu ați reușit din Băsescu să mai faceți bici în 2012. Acum nu puteți să faceți procurăreasă de Parchet General dacă femeia nu are grade decât de tribunal."

Răzvan Prișcă: "Nu mai țipați, domnule Ciuvică. Ați pierdut, asta e!"

Mugur Ciuvică: "Și v-am mai spus că dumneavoastră nu înțelegeți nici română. Eu mă bucur să ajungă Kovesi acolo."

Răzvan Prișcă: "Atunci sprijiniți-o!"

Mugur Ciuvică: "Asta e și mai bine să ajungă procuror european cu o minciună grosolană de participare. A înțeles toată lumea, numai dumneavoastră nu înțelegeți. Ați venit aici să îi faceți de rușine pe Brătieni, că nu înțelegeți niște chestii pe care le înțelege chiar și un elev de clasa a patra."

Răzvan Prișcă: "Asta-i viața!"

Citește și: Negocieri pentru Kovesi. Moraes șochează: Să vă spun un secret

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel