EXCLUSIV  Ciutacu, despre Tarcea: Asta știu că va face!

Jurnalistul Victor Cutacu a explicat pentru DC News de ce crede că traseul profesional al președintei Curții Supreme, Cristina Tarcea, va continua ca judecător al Curții Constituționale. 

Victor Ciutacu a scris că temerile Cristinei Tarcea referitoare la posibila revocare a sa din funcție au legatură cu partea financiară a problemei: "Vestita doamnă Tarcea se teme că încep revocările la Înalta Curte înainte s-o trimită Iohannis la Curtea Constituțională și pierde șirul la cumului de morman?". 

Alegere cu interes financiar

Întrebat de DC News dacă are informații că actuala președintă a Curții Supreme ar urma să ajungă judecător la Curtea Constituțională, Ciutacu ne-a confirmat că are o sursă sigură care i-a spus că asta va face Iohannis. "Știu că doamna Tarcea vrea să iasă la pensie. Și vrea și la vrea și la CCR, în locul judecătorului Lăzăroiu. Iohannis vrea și el. Așa că pensia de magistrat și indemnizația de la CCR fac vreo 50.000 lei/luna", ne-a spus Ciutacu. Astfel o eventuală revocare din funcție a Cristinei Tarcea ar genera o pauză în activitate și implicit în plată, până la momentul în care ar putea fi numită la CCR. 

Șefa Curții Supreme a declarat recent că ministrul justiției Tudorel Toader va acționa și în sensul revocării sale din funcție. ""Hai sa fim sinceri si sa dam lucrurile pe fata. Probabil ca si dumneavoastra sunteti constienti, nu numai eu, ca a venit sezonul la revocari si la ICCJ", a declarat Tarcea.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel