Ciulama de pui, secretele unei rețete de succes. Spune-le și celorlalți

Rodica Mitu / 04 oct 2019 / 16:53
Rețetă
Rețetă

Ciulamaua de pui se numără printre cele mai populare preparate din bucătăria românească.

Ciulamaua de pui se prepară extrem de ușor. În rândurile ce urmează, descoperă secretele unei rețete de succes:

Ai nevoie de:

 

5 - 6 pulpe de pui

200 ml de smântână 

2-3 linguri de făină

o ceapă  

mărar sau pătrunjel  

ulei

piper

sare

 

Ciulama de pui, mod de preparare


Pune câteva linguri de ulei într-o tigaie. După ce se încinge, adaugă pulpele de pui. Nu le lasă mult pe foc, ci cât să se rumeneasca ușor. Între timp, pune într-o cratiță ceapă tăiată mărunt și las-o la călit. După ce devine sticloasă, pune făină și amestecă bine. Toarnă 150-200 ml de apă și continuă să amesteci. Apoi adaugă în ciulama pulpele de pui și lasă preparatul să fiarbă timp de zece - 15 minute, amestecând frecvent.

Spre final, adaugă smântâna, sarea și piperul și mai lasă preparatul să fiarbă 5-8 minute. Cu două minute înainte să oprești focul, adaugă mărarul ori pătrunjelul tocat mărunt, notează divahair.ro. Servește ciulamaua de pui cu mămăligă.