Ciuhodaru acuză ”o URIAȘĂ campanie de MANIPULARE”. Explicații tranșante ale deputatului

Medicul de la UPU Iași, Tudor Ciuhodaru, a intrat în atenția protestatarilor de pe Facebook, cu un proiect de lege mai vechi. Inclusiv PSD s-a delimitat de el. Deputatul social-democrat transmite că este o uriașă campanie de manipulare. 

”România este încă un stat suveran, independent, unitar şi indivizibil. Vreau ca aceste prevederi să fie respectate. Vreau să putem vorbi şi peste 10, 20, 30, 50 de ani de Transilvania ca parte a neamului românesc. Proiectul meu de lege, depus încă din mandatul din 2012, se referă strict la condamnarea manifestărilor extremiste, revizioniste şi separatiste ce încalcă esenţa statutului român, articolul 1 din Constituţia României. Am depus acest proiect după avertizările publice ale prefecţilor din Harghita şi Covasna că aborarea steagului secuiesc pe mai multe primării nu mai poate fi sacţionată pentru că noul cod penal nu mai avea incluse aceste prevederi. Ceea ce e acum în spaţiul public e doar o uriaşă campanie de manipulare.” declară Tudor Ciuhodaru, potrivit unui comunicat trimis pentru DCNews. 

[citeste si]

În acest context deputatul PSD face următoarele precizări: 

1. Am depus acest proiect încă din mandatul 2012 după gestul extremist de spânzurare a lui Avram Iancu şi avertizările prefecţilor că arborarea steagului secuiesc pe mai multe primării din Harghita și Covasna nu mai era pedepsită de noul cod penal.

2. Prevederile existău în vechiul cod penal.

3. Noul cod penal nu condamnă toate formele de încălcare a articolului 1 si articolul 13 din Constituţia României.

4. Propunerea legislativă are ca obiect doar completarea art.397 din privind Codul penal pentru a acoperi un vid legislativ, în sensul incriminării anumitor tipuri acţiuni extremiste, revizioniste, separatiste săvârşite în scopul schimbării ordinii constituţionale ori a îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat ce nu sunt prevăzute la alin (1) şi (2) al 397 şi nici nu pot fi încadrate la art.367 (Constituirea unui grup infracţional organizat), 368 (Instigare publică). 369 (Incitarea la ură sau discriminare).

5. Alineatele 1 şi 2 din art 397 prevăd deja ani grei de închisoare pentru schimbării ordinii constituţionale ori a îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat

6. Nu are nicio legătură cu alte tipuri de proteste, ci doar cu acţiunile extremiste, revizioniste, separatiste ce încalcă art.1 din Constituţia României.”

”Nimeni nu poate încălca suveranitatea, independenţa, unitatatea şi caracterul indivizibil al României iar orice manifestare de acest tip trebuie condamnată. Aşa consider eu.” a conchis Tudor Ciuhodaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel