General român, în International Fellows Hall of Fame

Un general din România a fost inclus în Galeria de onoare a Colegiului de Război al Forțelor Terestre Americane (International Fellows Hall of Fame).

Şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, a efectuat, în perioada 20-26 septembrie, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii.
Programul a cuprins, printre altele, ceremonia de includere a generalului-locotenent Nicolae Ciucă în Galeria de onoare a Colegiului de Război al Forțelor Terestre Americane (International Fellows Hall of Fame). Generalul Ciucă a urmat cursurile colegiului în anul 2006, obținând un master în Studii Strategice.

România, angajată în operațiunea „Resolute Support" din Afganistan

Șeful Statului Major s-a întâlnit cu mai mulți oficiali americani. Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederilor au făcut referire la exercițiile desfășurate în cadrul operației „ATLANTIC RESOLVE", parte a Inițiativei de Reasigurare Europeană, stadiul implementării sarcinilor rezultate din Planul de acţiune al Alianţei pentru creşterea capacităţii operaţionale în termenele agreate, precum și angajamentul militarilor români la operația „Resolute Support" în Afganistan.

Ceremonie de învestire la comanda Forțelor Armate ale SUA


Generalul-locotenent Ciucă a participat la ceremonialul de învestire în funcție a preşedintelui Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore ale Forțelor Armate ale SUA, în cadrul căreia generalul Joseph F. Dunford Jr. a preluat comanda Forțelor Armate ale SUA de la generalul Martin E. Dempsey.

În cadrul vizitei, generalul-locotenent Nicolae Ciucă a avut întrevederi cu adjunctul Asistentului Secretarului Apărării pentru Europa și NATO, James J. Townsend, cu vicepreședintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore ale Forțelor Armate ale SUA, generalul Paul J. Selva, cu directorul pentru Dezvoltarea Forței Întruninte din Pentagon, generalul-locotenent Thomas D. Waldhauser, cu șeful Gărzii Naționale a statului Alabama, generalul-maior Perry Smith. De asemenea, șeful Statului Major General a vizitat mai multe facilități de instruire ale militarilor americani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel