Citește scrisoarea băsiștilor despre grațiere trimisă PE

Europarlamentarul Cristian Preda s-a dus în Parlamentul European cu o scrisoare a Grupului pentru Dialog Social (GDS) cu privire la grațiere. 

GDS transmite că este împotriva grațierii și dezincriminării. În scrisoarea pe care Cristi Preda a dus-o deputaților europeni, GDS scrie că este un caz fără precedent în ultimii 25 de ani. 

”Caz fără precedent în ultimii 25 de ani, la două săptămâni de la instalare, mai multe zeci de mii de oameni demonstrau furioși împotriva lui în București și alte orașe mari. Și nu fără motiv: guvernul încercase în dimineața respectivă să treacă în mare grabă două ordonanțe de urgență (cu putere de lege). Ordonanțele fuseseră pregătite în secret, iar conținutul lor nu fusese discutat nici în recenta campanie electorală, nici nu fusese supus dezbaterii publice în zilele precedente, așa cum se procedează de obicei. Și totuși, acest conținut era exploziv: se avea în vedere, prin modificarea unor articole din Codul Penal, o grațiere de mare amploare, pe de o parte, dezincriminarea unor fapte penale, pe de alta.” scris în respectiva scrisoare publicată pe revista22.ro

[citeste si]

Scrisoarea amplă scrie că printre cei care ar urma să fie eliberați ”sunt oameni politici importanți, foști miniștri, parlamentari, primari, oameni de afaceri extrem de bogați, patroni media”. Notează că Liviu Dragnea, cel care este în spatele Guvernului, este și el condamnat, dar și că Ordonanțele nu sunt emise datorită unei mișcări îndrăznețe a lui Klaus Iohannis. 

”Le-am trimis deputaților europeni scrisoarea GDS despre ce se petrece în România. Presedista Viorica Dăncilă a reacționat zicând că Ordonanțele nu iartă corupții și acuzându-l pe Președinte că nu respectă Constituția. PSD minte cu nerușinare.” a scris Cristi Preda pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel