Circulația mașinilor a fost interzisă pentru vizita Suveranului Pontif

Papa Francisc
Papa Francisc

Aproximativ 150.000 de oameni sunt așteptați la Blaj, în județul Alba, pentru vizita Papei Francisc. Deși programul vizitei nu a fost făcut public, autoriățile susțin că pregătirile sunt în plină desfășurare. Traficul rutier în Blaj va fi restricționat.

Anunțul că Suveranul Pontif va face o vizită în România a surprins foarte multă lume, iar autoritățile spun că se pregătesc intens pentru acest eveniment. Tocmai de aceea vor fi luate măsuri sporite de securitate, iar circulația autoturismelor, deținute de localnici, este interzisă în ziua evenimentului. Totodată, accesul în Blaj va fi restricționat.

"O să fie amenajate parcări la toate intrările în Blaj. De acolo, deplasarea se va face pe jos. Pentru persoanele cu handicap, mai în vârstă şi copii, o să punem la dispoziţie mijloace de transport adecvate", a menţionat primarul Rotar.

Polițiști din mai multe județe vor fi aduși la Blaj pentru a asigura ordinea și liniștea publică în timpul evenimentului.

Peste 150.000 de oameni, așteptați la Blaj

"Aştepăm undeva în jur de 150.000 de oameni. Acestea sunt estimările actuale", a declarat, pentru Agerpres, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Pe data de 2 iunie, Papa Francisc va fi la Blaj, acolo unde este centrul greco-catolicismului în România. Papa va fi prezent pe Câmpia Libertăţii şi, potrivit aşteptărilor, în Piaţa 1848 şi în Catedrala Arhiepiscopală Majoră "Sfânta Treime". De asemenea, este posibil ca Papa să viziteze și reşedinţa Arhiepiscopiei Majore, găzduită de cea mai veche clădire din oraş.

Vezi și: 

Cum a ales Pro TV 100 de jurați la noul show „Cântă acum cu mine"

Scandal în Parlament. Bacalbașa, intervenție dură după criticile lui Turcan

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel