Ciprian Tătăruşanu este hotărât să se impună la Lyon

Portarul român Ciprian Tătăruşanu a declarat vineri, la prezentarea sa oficială la Olympique Lyon, că este hotărât să se impună la noua sa echipă, în ciuda prezenţei altui goalkeeper de valoare, Anthony Lopes, relatează site-ul clubului. 

"Nimeni nu mi-a spus că voi fi rezervă. Nu aş fi venit dacă mi-ar fi spus asta", a subliniat internaţionalul român, care în ultimele două sezoane a jucat la altă echipă franceză, FC Nantes. "La o echipă mare trebuie să existe concurenţă. Am încredere în mine. Am venit ca să joc. Antrenorul va fi cel care va alege. Anthony este un portar bun. Vom avea o concurenţă sănătoasă pentru binele echipei", a spus Tătăruşanu. 

"Sunt foarte fericit că mă aflu la Lyon la acest club foarte mare. Sper să reuşesc lucruri frumoase aici. Vă mulţumesc tuturor", a adăugat românul, care a semnat cu Lyon, pe 13 iunie, un contract pe trei ani. "Când am vorbit prima oară cu cei de la club, i-am întrebat de ce au nevoie de încă un portar. Florian (Maurice, responsabilul cu transferurile la Lyon - n. r.) mi-a răspuns că echipele mari au nevoie de doi portari mari", a afirmat Tătăruşanu. 

Preşedintele lui Lyon, Jean-Michel Aulas, a spus: "Povestea a început acum câteva luni. I-am cerut lui Florian să pregătească viitorul având doi portari de nivel internaţional. Ne-am uitat la jucătorii din Ligue 1 de acest nivel şi de aceea Florian l-a urmărit de mai multe ori. (...) A disputat mai bine de 500 de meciuri ca profesionist, dintre care 62 în cupele europene. E cu siguranţă cel mai experimentat dintre jucătorii echipei la acest capitol. Suntem foarte bucuroşi să-l primim, pe de o parte fiindcă l-am dorit cu adevărat, pe de alta fiindcă el a arătat repede că vrea să vină". 

Aulas a fost completat de Florian Maurice: "Ideea era să ne întărim pe acest post cu un jucător de clasă internaţională. E o experienţă de care această echipă avea nevoie. Foarte repede alegerea s-a îndreptat asupra lui. Vorbeşte franceza, cunoaşte Ligue 1... Experienţa, dincolo de calităţile lui de portar, va fi foarte importantă". 

Directorul sportiv al lui OL, fostul mare mijlocaş brazilian Juninho, a spus: "Ştim că Anthony este un super portar, însă dacă vrem să continuăm să progresăm trebuie să trecem prin etapa asta. Venirea lui 'Tata' îi va permite să progreseze şi el. Cred că e un lucru foarte bun pentru noi, concurenţa va fi importantă. Fiecare trebuie să-şi câştige locul pe teren. Antrenorul va fi cel care va alege între cei doi portari. Ciprian va lupta ca să se impună. E mai greu pe postul de portar, fiindcă doar unul poate fi titular". 

Lyon a încheiat pe locul 3 ultima ediţie de campionat şi va evolua în grupele Ligii Campionilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel