Ciorbea, donație pentru reabilitarea casei memoriale Iuliu Maniu

Instituţia Avocatului Poporului a donat 10.000 de lei pentru reabilitarea casei memoriale 'Iuliu Maniu' din Bădăcin, potrivit anunţului făcut de preotul Cristian Borz, care se ocupă de proiectul de reabilitare a imobilului.

'Astăzi, 24 septembrie, am primit din partea Instituţiei Avocatul Poporului un sprijin financiar în valoare de 10.000 lei pentru continuarea lucrărilor la Casa Memorială 'Iuliu Maniu' de la Bădăcin. Demersurile au fost făcute prin domnul Cornel Sicoe, consilier al domnului avocat Victor Ciorbea, Avocatul Poporului. La începutul lunii septembrie am depus o cerere către Instituţia Avocatul Poporului, care a fost analizată de către sectorul juridic şi mai apoi de către cel economic al instituţiei, după care a fost aprobată de către domnul Victor Ciorbea, Avocatul Poporului. S-a semnat apoi un Act de Donaţie, iar astăzi ne-au intrat banii în cont', a declarat luni, pentru Agerpes, Cristian Borz, preotul greco-catolic din Bădăcin, cel care a iniţiat şi coordonează proiectul de reabilitare.

Amplu proiect de reabilitare

Casa memorială Iuliu Maniu din Bădăcin este inclusă într-un amplu proiect de reabilitare realizat în ultimii doi ani de Parohia Greco-Catolică din localitate, exclusiv prin fonduri strânse în cadrul unei campanii demarate în acest scop. Valoarea totală a proiectului de reabilitare este de 350.000 de euro, reprezentând circa 1,6 milioane de lei. Primăria Oradea a alocat, recent, 50.000 de euro pentru reabilitarea casei memoriale, alţi circa 25.000 de euro fiind colectaţi în cadrul unei gale organizată în acest an la Zalău. În luna iulie, Consiliul Judeţean Sălaj a aprobat acordarea a 100.000 de lei pentru proiectul de reabilitate a casei lui Iuliu Maniu din Bădăcin, în cadrul unui program de protecţie a monumentelor istorice.

'Mulţumesc Instituţiei Avocatul Poporului pentru sprijinul acordat şi tuturor donatorilor care ne ajută să continuăm lucrările de reabilitare. Acest suport venit din partea donatorilor ne dă speranţa că în curând vom putea începe lucrările de reamenajare a Casei Memoriale 'Iuliu Maniu' de la Bădăcin', precizează Cristian Borz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel