Ciorbă de fasole cu tarhon. Rețetă românească pentru gurmanzi

Ciorbă de fasole cu tarhon. Rețetă românească pentru gurmanzi. Corba de fasole cu tarhon este un adevărat deliciu pentru români, mai ale spentru cei gurmanzi. Iată cu se prepară.

Ciorbă de fasole cu tarhon

1 ciolan porc afumat (cca 750 gr)
500 gr fasole uscată
2 cepe (cca 200 gr)
1 morcov mare (cca 150 gr)
1 păstârnac mic (cca 50 gr)
1 felie groasă ţelina rădăcină (cca 50 gr)
1 conserva roşii (de 400 gr)
1 linguriţă boia dulce
1/4 linguriţă piper negru
4 linguri oţet de vin alb
5 fire tarhon
2 fire cimbru
2-3 frunze dafin
1/4 legătură pătrunjel
3 linguriţe sare
2 linguri ulei

Cum se prepară ciorba de fasole cu tarhon

Ciorbă de fasole cu tarhon. Rețetă românească. Se acoperă fasolea cu apă şi se lasă până a doua zi la înmuiat. Se pune într-o oală ciolanul, fasolea şi se acoperă cu 10 căni de apă. Se aduce la fierbere şi se lasă să fiarbă la foc mic, cu capacul pus pe jumătate timp de 1 oră şi 15 minute. În acest timp se spumează supa de câteva ori (luaţi spuma albă şi cea maronie).

Ciorbă de fasole cu tarhon. Rețetă românească. Se curăţă zarzavaturile. Ceapa se toacă mărunt iar morcovul, ţelina şi păstârnacul se taie cubuleţe, scrie e-retete.ro. În 2 linguri ulei se sotează zarzavaturile până se înmoaie. Se stinge focul sub ele şi se adaugă piperul şi boiaua . Se amestecă bine. Se toarnă tot conţinutul tigăii peste fasolea care fierbe.

Ciorbă de fasole cu tarhon. Rețetă românească. Se mai adaugă în ciorbă 3 fire tarhon, 2 fire cimbru şi 2-3 foi dafin. Se continuă fierberea la foc mediu (să bolborosească uşor) undeva între 30 minute-1 oră, de data asta fără capac. În acest răstimp verificaţi fasolea (luaţi câteva boabe în lingura şi suflaţi peste ele; dacă se decojesc e semn bun; apoi gustaţi fasolea şi va trebui să simţit că e doar puţin nefiartă în centru).

Ciorbă de fasole cu tarhon. Rețetă românească. În acel moment adăugaţi roşiile strivite cu furculiţa (cu tot cu bulionul în care au fost conservate). Adăugaţi şi sare după gust (eu am pus 3 linguriţe râse). Lăsaţi ciorba să mai fiarbă până fasolea e făcută complet (dar nu o lăsaţi până e super moale, să nu se strivească în ciorbă). Scoateţi verdeţurile şi ciolanul din oală.

Ciorbă de fasole cu tarhon. Rețetă românească. Adăugaţi oţet după gust (eu am pus 4 linguri) şi lăsaţi să mai fiarbă 2 minute. Stingeţi focul sub oala şi adăugaţi pătrunjelul şi restul de tarhon tocat. Dezosaţi ciolanul şi tăiaţi carnea cuburi care intră în lingura. Puneţi carnea înapoi în oală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel