Ciorbă acră ca la mama acasă. E cea mai bună rețetă!

Rodica Mitu / 08 noi 2019 / 12:24
Rețete
Rețete

Printre cele mai îndrăgite variante de ciorbă se numără și cea acră. Află în rândurile de mai jos o rețetă care îți va garanta titlul de cea mai bună gospodină.

Ciorbă acră, ingrediente

 

500 g de carne de porc 

2 cepe 

o legătură de pătrunjel 

100 ml bulion  

un ardei 

un litru de zeamă de varză 

o legătură de leuștean 

3 litri de apă 

condimente după gust.

Ciorbă acră, mod preparare


Taie carnea bucățele, apoi pune-o la fiert. Va face o spumă pe care va trebui să o îndepărtezi cu o spumieră. După poți să adaugi și condimentele după gust. Lasă carnea le fiert aproximativ o oră.

Cât timp fierbe carnea, taie legumele și, după o oră, adaugă-le la zeama cu carne, apoi mai lasă ciorba să fiarbă câteva zeci de minute. Dacă o lași mai mult, va deveni mai concentrată, notează divahair.ro. Spre final, adaugă zeama de varză și mai lasă ciorba zece minute, apoi adaugă verdeața mărunțită.