Cioloș, reproș indirect pentru Iohannis: Avem nevoie de un președinte care să se bată

Cioloș
Cioloș

Dacian Cioloș a vorbit, miercuri, ce așteptări va avea de la noul președinte al României. 

Dacian Cioloș a aruncat o nouă săgeată către Iohannis în timp ce explica, la Europa FM, care este viziunea Alianței 2020.  

"Planul nostru este să câștigăm alegerile parlamentare și până atunci toate alegerile prin care vom trece au importanța lor în proiectul pe care îl avem noi pentru România. (...) Planul nostru pentru România este unul pe 10 ani, cei doi ani de alegeri și apoi două mandate succesive, pentru prima dată după mulți ani în România, fără să fie întrerupte de alte campanii electorale și alegeri. Pentru asta avem nevoie acum să trimitem cât mai mulți europarlamentari buni și competenți acolo, apoi avem nevoie de un președinte care să se bată pentru România și care să susțină o modificare a Constituției pentru că avem nevoie și de o reformă constituțională", a declarat Cioloș.

Citește și: Kovesi, strategie. Cristoiu: Iohannis este victima principală

Întrebare incomodă

După declarația făcută de fostul premier, moderatorul l-a întrebat dacă președintele de la care așteaptă să susțină o astfel de reformă există sau este vorba despre unul nou.

"O să vedem asta. Domnul Iohannis face ce poate în momentul de față cu forța pe care o are. Orice președinte, oricare ar fi el, ar avea nevoie de o majoritate în Parlament. Dar e important pentru noi ca viitorul președinte să fie un susținător al reformei constituționale, susținător al statului de drept, susținător al competenței și profesionalismului în politică", a mai spus fostul prim-ministru.

Citește și: Kovesi, procuror EPPO. Coita despre jocul din culise: Vor să aibă o pârghie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel