Cioloş: PSD-ALDE, propunere demagogică

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos

Dacian Cioloş critică proiectul PSD-ALDE "România 2040"

"România are nevoie de o viziune de dezvoltare pe termen lung, agreată politic și susținută de competențele și interesele din societate. Propunerea PSD-ALDE în acest sens nu este o soluție iar modul de abordare noi credem că ar trebui să fie altul", afirmă Dacian Cioloş, ca reacţie la proiectul lansat de către coaliţia PSD-ALDE, "România 2040". 

Vorbim despre un proiect publicat de către Guvern, denumit Strategia ”România 2040”, document care va deveni obligatoriu pentru toate guvernele care vor urma.  Potrivit proiectului, strategia va fi realizată de o comisie condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Se doreşte instituirea obligaţiei elaborării şi actualizării Strategiei de dezvoltare economică şi socială a României pe termen lung, precum şi cadrul instituţional de realizare şi de asigurare a consensului naţional.

Dacian Cioloş consideră, într-un comunicat publicat pe platforma "România 100" că "proiectul de lege mai-sus menționat nu o rezolvă și ridică multe semne de întrebare. Unele sunt determinate chiar de metodologia propusă pentru elaborarea Strategiei România 2040, iar altele de comportamentul anterior al PSD și de lipsa completă de credibilitate a lui Liviu Dragnea, propus a conduce așa numita Comisie ”România 2040.”

[citeste si]

Prezenţa lui Liviu Dragnea în fruntea comisiei provoacă îngrijorări

"Prezența lui Liviu Dragnea în fruntea acestei comisii provoacă îngrijorări pe deplin îndreptățite. Nu numai pentru că este vorba de liderul principalului partid de guvernământ, care din ianuarie 2017 nu face altceva decât să lupte cu toate mijloacele împotriva unei justiții independente și egale pentru toți, și care (culmea stabilității) a numit și schimbat în 13 luni 3 guverne în căutarea obedienței totale. Îngrijorarea este provocată și de faptul că din punct de vedere instituțional și constituțional poziția pe care o ocupă Liviu Dragnea nu este echidistantă și deci nu poate construi un consens autentic privind direcțiile de dezvoltare pe termen lung, care apoi să fie respectate și continuate dincolo de ciclul electoral. Liviu Dragnea, condamnat penal definitiv, inculpat și urmărit penal în alte dosare, nu oferă nici o garanție de integritate și nici nu are capacitatea necesară de a conduce un asemenea proces complex, de construire a unui proiect de țară.

O soluție naturală ar fi ca această comisie să fie formată sub egida Președintelui României, ca adevărat garant, politic și constituțional, al intereselor naționale. Ea să fie formată dintr-un număr egal de reprezentanți a patru zone esențiale ale societății românești: a) zona politică – reprezentanți ai partidelor politice parlamentare, de preferință pe picior de egalitate; b) zona asociațiilor profesionale, sindicate și de afaceri; c) zona societății civile; d) zona academică, universitară și de cercetare, din țară și din diaspora", se arată în comunicatul de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel