Cioloş nu exclude nicio colaborare, dar pune o condiţie

Partidul 'Mişcarea România Împreună' va colabora cu acele formaţiuni care împărtăşesc aceleaşi valori, a declarat vineri fostul premier Dacian Cioloş, lider fondator al formaţiunii.

El a spus că prin constituirea noului partid doreşte să propună 'un vehicul' celor care care împărtăşesc cinstea şi onestitatea. 'Nu promovăm cuvinte abstracte - de dreapta, de stânga - astea sunt cuvinte abstracte. O să colaborăm cu cei care împărtăşesc valorile şi principiile pe care noi le-am afişat. Deocamdată noi ne punem problema să construim partidul şi apoi să vedem colaborările. Ne aşteptăm să fim votaţi de toţi cei care au încredere în ceea ce vom propune, nu facem diferenţieri, dar sigur că sperăm ca acest proiect să atragă cât mai mulţi dintre cei care au stat deoparte până acum - şi datorită faptului că au stat deoparte din motive probabil obiective şi cu siguranţă fiecare a avut argumentele lui - dar datorită faptului că au stat deoparte, suntem în situaţia în care suntem în momentul de faţă', a precizat Cioloş într-o declaraţie de presă susţinută cu prilejul anunţului depunerii la tribunal a documentelor noii formaţiuni.

Nu vindem pielea ursului din pădure

Potrivit acestuia, democraţia 'care să fie într-adevăr reprezentativă' presupune participare. 'Şi vrem să propunem un vehicul unor oameni care gândesc ca noi, care împărtăşesc cinstea, onestitatea, care nu mai vor să le fie ruşine că trăiesc în România, care se gândesc că pot să facă lucruri pentru ei. (...) Pentru noi un partid politic nu e un scop în sine, e un instrument prin care vrem să atingem nişte obiective', a susţinut Cioloş. El a precizat că partidul pe care îl reprezintă va participa la toate formele de alegeri. 'Cred că înainte de prezidenţiale o să fie alegerile europarlamentare. Vom participa la toate alegerile, dar deocamdată am depus documentaţia pentru înregistrarea partidului, avem foarte mult de lucru în continuare în platformă, pentru că consistenţa programului politic pe care îl vom propune vine din activitatea unor oameni care trăiesc pe teren, care cunosc realităţile de pe teren şi care au venit sa se implice în Platforma Romania 100. Şi de acolo o să extragem foarte multe idei care vor fi parte a proiectului politic pe care îl vom prezenta la lansarea partidului. Nu vindem pielea ursului din pădure', a arătat fostul premier.

[citeste si]

Dacian Cioloş a susţinut că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre acest proiect politic.

'Au fost discuţii generale de mai multă vreme, nu am discutat în mod specific de acest proiect. Au fost discuţii generale de mai multe vreme, nu am discutat în mod specific de acest proiect şi de acest pas. Acest pas vine din dorinţa susţinătorilor Platformei 'Romania 100', care au dorit şi acest vehicul politic', a răspuns Cioloş, întrebat dacă a discutat cu şeful statului despre noul partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel