Cioloș, întâlnire informală la Departamentul de Stat al SUA, după mesajul despre Legile Justiției

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat că, după ce Departamentul de Stat al SUA a transmis un mesaj cu privire la Legile Justiției, el a petrecut câteva zile la Washington, unde a avut și o întrevedere informală la Departamentul de Stat. 

”Am petrecut câteva zile la Washington pentru activităţi profesionale şi am avut plăcerea să fiu de Ziua Naţională alături de membri ai comunităţii româneşti din SUA, la recepţia organizată de Ambasada României. Am profitat de această deplasare pentru a mă întâlni şi cu susţinătorii Platformei România 100, iar apoi am avut o întrevedere informală la Departamentul de Stat”, precizează duminică pe Facebook, Dacian Cioloș.

Pe 27 noiembrie, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, transmitea: ”Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare o legislaţie ce ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi slăbi independenţa sistemului judiciar în România”. Această legislaţie, ”propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani de a construi instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţa politică (...) Departamentul de Stat al SUA îndeamnă Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel