Cioloș, atac cu coasa la PSD. Consecințe grave pentru România

Prezent în cursul zilei de joi la Gala Topului Naţional al Firmelor 2016, eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României, premierul Dacian Cioloș a taxat politica PSD de tăiere a taxelor dar a vorbit și de factorul economic.

Discutând despre procesul de combatere a birocrației, proces care premierul a subliniat că trebuie continuat, în ciuda măsurilor impuse cu succes până acum, Dacian Cioloș a declarat că reducerea taxelor ”cu toporul” poate avea consecințe negative pentru România.

”Acest proces trebuie continuat, și trebuie continuat în mod structurat pentru a nu crea mai mult rău decât bine, reducând așa cu toporul taxele, sau dând cu coasa. Știți cum e, când dai cu coasa tai și fân, tai și buruieni dar poți să mai tai și lucruri care sunt utile. Chiar și birocratizarea trebuie făcută în mod structurat, bine gândit, proiectată pe termen mediu”, a spus Dacian Cioloș.

Rata de șomaj, uriașă în rândul tinerilor

Primul Ministru al României a îndemnat mediul de afaceri ”să fie mai mult decât în trecut, implicat civic”, dar a și subliniat importanța pe care o are ”asigurarea predictibilității” în relația cu mediul de afaceri. Totodată, a tras un semnal de alară în ceea ce privește rata ridicată a șomajului în rândul tinerilor.

”Avem peste 400.000 de tineri între 16 și 24 de ani, care nu urmează vreo formă de învățămând sau formare profesională și care nu au loc de muncă. Vă reamintesc faptul că șomajul în rândul tinerilor este de peste 20%. (…) Măsurile (proiectului de dezvoltare economică - 'România competitivă' nr.) se adresează tuturor persoanelor ce se află în căutarea unui loc de muncă, dar îndeosebi șomerilor de lungă durată, tinerilor fără loc de muncă și neîncadrați într-o formă de învățământ, și chiar și românilor din afara granițelor care doresc să se reîntoarcă în România și își caută un loc de muncă”, a mai adăugat premierul.

Acesta a discutat și despre educație, sănătate, dar și infrastructură pe care le consideră strâns legate de ”prosperitatea economică”.

”O viziune economică pe termen lung, nu poate lăsa în urmă și evoluția educației, a sănătății, a infrastructurii, a politicii sociale. De la această premiză am pornit și când am elaborat acest program, 'România competitivă' care vizează dezvoltarea economică dar care a pornit de la premiza că dezvoltarea economică nu se poate face fără a investi în paralel și în educație, sănătate, în infrastructură, așa cum aceste domenii importante pentru dezvoltarea socială a României nu pot să aibă un viitor dacă nu avem și prosperitate economică”, a conchis Dacian Cioloș.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel