Urmărește emisiunea live


Ciolacu: Voi acorda sprijin pentru găsirea unei soluţii care să menţină R.Moldova pe cursul ei european

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că este nevoie de o abordare echilibrată din partea tuturor factorilor politici pentru depăşirea situaţiei de criză din Republica Moldova.

Este nevoie de o abordare echilibrată a tuturor factorilor politici pentru depăşirea situaţiei de criză din Republica Moldova. Voi acorda tot sprijinul necesar prin intermediul diplomaţiei parlamentare pentru găsirea unei soluţii care să menţină Republica Moldova pe cursul său european. În acest sens, mizez pe maturitatea şi înţelepciunea elitei politice de la Chişinău pentru a gestiona cu responsabilitate această situaţie în beneficiul cetăţenilor moldoveni, a scris Ciolacu duminică, pe Facebook.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a constatat duminică, potrivit unei noi hotărâri emise în regim de urgenţă, că există circumstanţe ce justifică interimatul funcţiei de preşedinte al ţării, care urmează să fie asigurat de către premierul în exerciţiu Pavel Filip. Acesta a şi semnat, în calitate de preşedinte interimar, decretul privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate pe data de 6 septembrie, informează Radio Chişinău.

Curtea Constituţională a adoptat de asemenea un aviz prin care constată că există circumstanţe de dizolvare a Parlamentului, din cauza imposibilităţii de formare a unui nou guvern.

Sâmbătă, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a invalidat decretele preşedintelui Igor Dodon privind desemnarea ca premier a Maiei Sandu - liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi numirea guvernului condus de aceasta. Noul guvern depusese deja jurământul în faţa Parlamentului. 

Vezi și: Lupta pentru putere continuă în Republica Moldova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel